Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kívül-belül megújult a bágyogszováti hivatal

„Öröm tölthet el bennünket, mert a falu központi épülete elnyerte méltó formáját” – fogalmazott Horváth László a 85,5 millió forintból modernizált bágyogszováti hivatal átadó ünnepségén.

A bágyogszovátiak több évtizedes álma valósult meg az energiahatékonysági szempontból elavult, gazdaságtalanul működő hivatali épület korszerűsítésével. Horváth László polgármester elmondta, hogy nagyon örültek, amikor – a 2014-ben kiírt pályázatnak köszönhetően – több mint 50 millió forintból valósult meg a hivatal energetikai fejlesztése, amihez közel 4 millió forint önerő is társult. A projekt során homlokzati hő-, illetve födémszigetelés, valamint nyílászáró csere történt. A teljes világításkorszerűsítéshez kapcsolódóan ötvennyolc napelemet helyeztek el az épületre. Az új kondenzációs gázkazán és a faelgázosító kazán beüzemelésével befejeződött a komplett gépészeti felújítás és hőtermelőcsere is. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökken majd a fűtésköltség, és szinte a nullával lesz egyenlő az áramfogyasztás és a meleg víz előállításának díja.
A Belügyminisztérium 2015-ben kiírt pályázatán újabb, közel 30 millió forint támogatásból oldották meg a közös önkormányzati hivatal belső szerkezeti átalakítását, álmennyezetek kialakítását, valamint a festési és burkolási munkákat és az akadálymentes vizesblokkot.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő váratlan akadályoztatása miatt nem tudott megjelenni, ezért köszöntője Horváth Péter – a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Csornai Járási Hivatala vezetőjének – tolmácsolásában hangzott el:
«Rendkívül fontosnak tartom az épület felújítását, különösen az energetikai hatékonyság javítását, hiszen egyrészt ez illeszkedik a magyar kormány energetikai stratégiájába, másrészt évente több millió forint megtakarítást jelent Bágyogszovát számára. Meggyőződésem, hogy a megtakarított pénznek jó helye lesz más helyi fejlesztésekre fordítva. Fontos az épület felújítása azért is, mert nem pusztán hivatal, hanem a helyi polgárok munkahelye is, akiknek munkakörülményei jelentősen javulnak a felújítás által. Ugyanilyen fontosak a hivatali körülmények azok számára is, akik saját ügyes-bajos, de annál fontosabb dolg

Beküldés dátuma: 2016. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés