Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kívül-belül megújult a farádi napközi otthonos konyha

A gyerekek a lelki táplálékot szüleiktől, valamint az óvodától, iskolától és az egyház kapják meg, a testi táplálékot pedig a napközi otthonos konyhán veszik magukhoz – mondta Farád polgármestere, aki valamennyi közreműködőnek megköszönte a létesítmény felújításában való részvételt.

Farád képviselő-testülete számtalan olyan középületet örökölt az elődöktől, amely megérett a felújításra. Többek között ilyen a minisztériumi pályázatból rendbe hozott napközi otthonos konyha. A település vezetése arra törekszik, hogy minél élhetőbb legyen a falu, ahol az idősebbektől kezdve a legkisebbekig mindenki jól érzi magát.
Szalai Zoltán arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy első terepszemléjükön majdhogynem reménytelennek tűnt a napközi otthonos konyha felújítása. Tudták, hogy kevés az idejük a projekt lebonyolítására, mégis nekiláttak. Szerencséjükre a tervezők és a vállakozók is tartották a határidőket. A Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán nyert 45 millió forintot a farádi önkormányzat 4 millió forint önerővel egészítette ki. Közel 50 millió forintból megújult a konyha, kicserélték a nyílászárókat, a főzőeszközöket, felújították a szociális helyiségeket és a tárolókat.
– Előfordult, hogy egyszerre három csapat dolgozott, de az sem volt ritka, hogy szombat-vasárnap itt voltak a mesterek, mert azt szerették volna, ha minden a menetrend szerint halad – mondta Szalai Zoltán. A farádi közösségi ház harmadszor tett jószolgálatot a helyieknek, hiszen a polgármesteri hivatal és az óvoda is oda költözött az átépítés ideje alatt. Az átmeneti időszakban az étkezést a csornai konyháról biztosították, ahol szívesen kisegítették a farádiakat.
– Felemelő érzés a napközi otthonos konyha átadása, hisz gyerekeink, vagyis jövőnk nemzedéke étkezik ott, ezért nem mindegy, hogy milyen körülményeket teremtünk számukra – tette hozzá a polgármester
– Szerencsére a mi vidékünkön szorgalmas emberek élnek. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt öt-hat évben nemcsak Farádon, hanem a környéken is több olyan fejlesztés valósult meg, amelyre valamennyien büszkék lehetünk. 2010 és 2016 között térségünkbe több mint 170 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett – hangsúlyozta Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő hozzátette: a Kormány az elmúlt hat évben kétszer annyit költött a gyermekétkeztetésre, így 270 ezer gyerek kap ingyen ebédet Magyarországon. Ugyanakkor nem minden a pénz, mert nem midegy, hogy a szakácsnők és a konyhalányok milyen körülmények között dolgoznak.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek