Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kóczán Zoltán megyei feladatait a stabil kapuvári háttér ismeretében vállalta

Kóczán Zoltán több mint tíz esztendeje  vesz részt Kapuvár közéletében. Első nyolc évében mint bizottsági elnök dolgozott, egy cikluson át az alpolgármesteri teendőkkel foglalkozott, jelenleg pedig a gazdasági bizottság tagjaként segíti a város működését, ezenkívül a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöki pozícióját is betölti.
A több mint ezer választópolgárt számláló kapuvári 8-as körzet a tavalyi átrendezések miatt még tovább bővült, így ide tartozik a Damjanich utca nyugati része, a Rózsa utca és az Esterházy Pál sétány is. A Felsőmező egyik legrosszabb utcája Kapuvárnak, ezért ennek a felújítását már nem lehet sokáig halogatni, így ebben a ciklusban akarnak erre is sort keríteni. A Vargyas utcában szintén lenne mit csinálni, és végleges megoldást keresnek a Damjanich utca felőli szűk kanyargós részre. A Rózsa utcával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, mert nem mindenki szeretné leaszfaltoztatni. A Trianoni emlékműnél lévő kavicsos szervizúttal is kellene valamit kezdeni, és az ún. Jakab-közre ugyancsak szilárd burkolatot terveznek.
Kapuváron látható jelei vannak a jó értelemben vett képviselői akaratnak. – Tesszük a dolgunkat – summázta a képviselő az eredményeket, majd példát is mondott rá: megnyertük az önrésszel együtt a 600 milliót is meghaladó  Fő téri beruházást, amely ha elkészül, még jobban megmutatkozik a városképen. A képviselő ausztriai útjai során gyakran tapasztalta, hogy az ott lakók tették olyan tetszetőssé a településeket, mint amilyennek megcsodálta őket. Kóczán Zoltán bejelentette: a Kapuváron élők szintén  úgy gondolták, hogy szeretett városuk szebb és jobb legyen, amelynek érdekében nagyon sokat tettek az elmúlt nyolc esztendőben, de koránt sincs vége ennek a folyamatnak. A nyár végén induló nagyprojekt része a polgármesteri hivatal felújítása is. Régóta fennálló gond a városháza tetőszerkezetének állapota, ezért legalább ötven évre szeretnék megoldani ezt a problémát.
A termál- és egészségturizmus összekapcsolása a településen továbbra is napirenden van. Két-három hónap múlva Kapuváron újabb örömteli bejelentéssel készülnek, ugyanis jól haladnak a tárgyalások a Flóra Termálfürdő fejlesztésére
vonatkozóan.  – A kampányban is azt mondtuk, hogy Kapuvár legyen az egészség városa. Ezt mi komolyan gondoljuk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy így is legyen – tette hozzá a megszólaló. Kóczán Zoltán képviselő a városban elért eredményeket firtató kérdésre úgy reagált, hogy ha van fejlődés, azt közösen érték el, amelyre Kapuvár minden lakosa büszke lehet. A 2010 őszén tartott  önkormányzati választást a Fidesz-KDNP nagy sikerként élte meg, mert a nyolc körzetből mind a nyolcat ők nyerték meg. – Egy fele húzunk, egy fele megyünk, és a város érdeke a legfontosabb, valamint az, hogy tényleg olyan lépéseket tegyünk meg a polgármesterrel és a testülettel, amelyek előremutatóak.  A napi rutinfeladatok mellett a hosszabb távú tervekkel is foglalkozni kell, amely nem könnyű, de együtt hozzuk meg a döntéseket, s amint már mondtam, olyan kiváló polgármesterünk van, aki garanciát ad arra, hogy a város a jövőben is fejlődni fog  – fogalmazott az interjúalany. A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke megtartotta régi kapuvári irodáját, ahol a megyeházához hasonlóan olyan munkatársak dolgoznak, akiknek számíthat a segítségére.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 20.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play