Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kölcsönös tisztelet az európai nagy családban

Az emberek hajlamosak arra, hogy távolibbnak tekintsék Brüsszelt, vagy az európai uniós tanácskozásokat, pedig az ott hozott döntések – legyen szó a mezőgazdasági ügyekről, a devizahitelek kérdéséről, a bankadóról vagy más egyéb mindennapjainkat meghatározó területről – befolyásolják az életünket.

– Szinte még fel sem dolgoztuk az országgyűlési  választási eredményeket, és ki sem elemeztünk minden helyi eredményt, de már itt vagyunk az európai parlamenti választások kampányában. A Fidesz-KDNP részéről újdonságra nem számíthatunk, mert ugyanazt a módszert fogjuk alkalmazni, mint a korábbi tíz esztendőben. Személyesen biztatjuk a választópolgárokat, hogy ne tekintsék kisebb jelentőségűnek az országgyűlési választásoknál – fogalmazott Gyopáros Alpár. A képviselő szerint tragikus hatással lenne a magyar munkaerőpiacra, ha nem vennénk részt az ország érdekét megkívánó vitákban, és netán kilépnénk a huszonnyolc tagállam általi szövetségből. A Fidesz-KDNP az „arany középutat” tartja járhatónak, amely szerint uniós tagként európai emberek módjára gondolkodjunk, de – kölcsönös tisztelet mellett – a magyar érdekeket kell szem előtt tartani.
– Nem mindegy, hogy a Magyarországnak járó huszonegy európai parlamenti képviselői helyből a Fidesz-KDNP ötöt, vagy éppen tizenötöt szerez meg – hangzott az interjúban. A kormány az európai parlamenti választások után alakul meg. Fontos intézkedések várnak a jogalkotókra: a tapasztalatok függvényében lehet, hogy hozzá kell nyúlni a földtörvényhez, és végre meg kell oldalni a devizacsapdába esett családok ügyét.
Időszerű téma a csornai elkerülőút, illetve a Győr és Csorna közötti gyorsforgalmi út építése, hiszen részben európai uniós forrásból történik a beruházás. Az enyhe télnek köszönhetően jó ütemben halad az építkezés – számolt be a fejleményekről az országgyűlési képviselő. ©MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 21.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek