Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Költségkímélő fűtéssel sem hűl ki a lakás

Kapuváron jelenleg mind a négy kazánház üzemel. Mivel az időjárási viszonyok is szükségessé tették, a fogyasztók többségének kérésére szeptember 20-a után beindult a távfűtés a városban.

A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. folyamatos fejlődésen megy keresztül. Pászli Tibor ügyvezető szerint egyre gazdaságosabb és biztonságosabb üzemmódban működnek, de ezekért az eredményekért sokat kell tenni.
A villamos és mechanikus karbantartási feladatokat a nyár során elvégezték. Két kazánház a meleg víz szolgáltatás miatt nyaranta sem áll le.
– A tulajdonos önkormányzattól jelentős anyagi támogatást kapunk, mert a mai hőárak mellett az indokolt fejlesztéseket sem tudnánk finanszírozni – fogalmazott az ügyvezető. Elmondta, hogy mindegyik kazánházban felkészültek arra, ha egy fűtőberendezés valamilyen oknál fogva meghibásodna, akkor másik két kisebb üzemelne helyette. További előnye a különböző méretű és kapacitású kazánoknak, hogy az évszaknak megfelelően használják őket. Tavaly nyáron az Ifjúság úton egyetlen nagy kazán szolgáltatta a meleg vizet, ezért két kisebb berendezést is üzembe állítanak alkalmanként. Beépítésre került két új rozsdamentes kémény, újabb építésével pedig kiválhatják a régebbi ún. hármas füstelvezetőt.
Mára azok is megbékéltek, akik a leginkább ellenezték a lakásonként bevezetett egyedi mérést, sőt inkább azt sajnálják, hogy nem került sor korábban a változtatásra. A hőszolgáltató szintén takarékoskodik az energiával, és egyáltalán nem áll érdekükben az indokolatlan túlfűtés.
– Mi csak arra kérünk mindenkit, amit felhasznál, azt fizesse ki. A gazdaságossághoz az is hozzátartozik, hogy megfelelő nyílászárók és hőszigetelt lakások legyenek, mert óriási megtakarítást lehet vele elérni – tette hozzá a szakember. Véleménye szerint el kell felejteni azt a rosszul bevésődött gyakorlatot, hogy a lakók csak akkor érzik jól magukat, ha forró a radiátor. A szobában lévő hőmérő legyen az irányadó, ráadásul mindenki a saját zsebére takarékoskodhat.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés