Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Konferencia a csornai Arany-iskolában

Közel nyolcvan gyerek ellátására alkalmas logopédiai szakszolgálat korábban is működött a környéken,  ugyanakkor hosszú ideje hiányzott a nevelési tanácsadó - mondta Lechner Aranka. A pszichológiai diagnosztikai feladatokat ellátó egységre nagy szükség volt a Rábaközben, hiszen a gyerekek ilyen szempontból ellátatlanok voltak. A kórházi pszichiátria és a nevelési tanácsadó pszichológiai vizsgálata között óriási különbség van - hangzott az interjúban -, mert utóbbiban a mentális problémákkal küzdő gyermekekkel foglalkoznak, és amennyiben súlyosabb idegrendszeri zavarral találkoznak, kötelezően továbbküldik a klinikai vizsgálatra. A szülők főleg magatartási és beilleszkedési zavarok, valamint tanulási problémák esetén kérik a segítségüket. Hasznos tanácsokat adnak az iskolába készülő leendő tanulók szüleinek.
Korábban a nevelési értekezleteken számoltak be a kollégák az egyes szakterületek tevékenységeiről azzal a céllal, hogy az intézmény munkája iránt érdeklődő kollégák, társszervek, illetve a szülők rendelkezésére bocsáthassák a tudományos igénnyel összeállított irodalmakat. Az Arany-iskolában többdiplomás, jól képett szakemberek dolgoznak, akik megismerve az ország különböző helyein tartott szakmai napok programjait, rádöbbentek, hogy tőlük is lenne mit tanulni, ezért nagy szeretettel készültek a nemrég megrendezett csornai konferenciára.
Tavaly év végén a megyei pedagógiai intézettel közösen szervezték Az agresszió kezelése az óvodában és az iskolában című első tanácskozást, melyre népszerűségének köszönhetően százan regisztráltak. A siker arra ösztökélte az Arany-iskola tanárait, hogy egyéb témában is rendezzenek előadásokat. Mivel nem kérdezték meg a konferencián részt vevő kollégák véleményét arról, hogy mi legyen a következő tárgykör, ezért Lechner Aranka, a megyei fenntartású csornai intézmény vezetője a terápiás lehetőségek bemutatása mellett döntött. Tanulva a tapasztalatokból a legutóbbi felszólalásokat követően olyan kérdőívet töltettek ki a megjelentekkel, melynek utolsó pontja a témajavaslatról szól. Ez lehet a kiinduló alapja az következő, őszre tervezett konferenciának - jegyezte meg az intézményvezető.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés