Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kónyi faluházi esték: A gyógynövényekről

Az élet összes területén ott vannak a gyógynövények, legfeljebb nem tudunk a jelenlétükről. Az orvostudomány is előszeretettel alkalmazza a természetben rejlő erőket.

Turi Tímea a természetgyógyászat témakörén belül több alternatív módszert is megismert. A segítségért hozzá fordulóktól aktív közreműködést vár el, miközben az egyén felfedezi saját erősségeit és korlátait. Ehhez hasonló tanácsokkal térhetett haza, aki részt vett a kónyi Faluházi esték aktuális rendezvényén, melyre Csikai Ferenc, a Kónyi Integrált Közösségi Szolgáltató Tér vezetője hívta meg a győri előadót.
Minden természetgyógyászati ág ugyanazt a célt szolgálja: az egészségi állapot helyreállítását. A szakemberek ötleteket adnak arra vonatkozóan, hogy miként javíthatunk közérzetünkön, illetve mit tehetnek a harmonikus emberi kapcsolataink kialakítása érdekében – hangsúlyozta a szakvizsga előtt álló gyakorlott természetgyógyász, aki mindenekelőtt az általa is képviselt szemlélemódra hívta fel a figyelmet, mely nagyon szerteágazó. Jellemző, hogy a régi ősi népi gyógyászat alapjait ültetik át a mai gyakorlatba, mely annyiban tér el a modern kori európai felfogástól, hogy sok mindent átemel a keleti hagyományokból is. A keleti gyógyászattal foglalkozók nagyon jól tudják, hogy a természetben rejlő őserők, a föld, a víz, vagyis az elemek milyen hatással vannak az emberekre. A bolygók kölcsönös egymásrahatása szintén az egészség szolgálatába állítható.
A gyógynövények alkalmazása földrészünkön is legalább ötezer éves múlttal rendelkezik, ezért főzetek, forrázatok, tinktúrák, balzsamok formájában alkalmazták külsőleg és belsőleg.

Turi Tímea szerint már az is nagy előrelépés, ha a laikusok meghallgatják a természetgyógyászok előadását, ami által újfajta szemléletmóddal szembesülnek. A betegeknek adott a lehetőség: a hagyományos orvoslás mellett alternatív módszereket is választhatunk. Az előadások mellett hasznosak a gyógynövényes túrák, mert a természettel való közelebbi kapcsolat sok mindenre ráébreszti az embereket. Aki az átlagosnál is stresszesebb életet él, a természetgyógyásztól első körben tanácsokra számíthat, mert már a segítő vagy hátráltató tényezők ismeretével is sokkal könnyebbé válhat a mindennpi problémák kezelése. Nem árt tudatosítani: felelősek vagyunk azért, hogy mennyire boldog vagy harmonikus az életünk.

Beküldés dátuma: 2016. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés