Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kónyi óvodaátadó

Balogh József nemcsak mint a megyeszékhely egykori polgármestere, hanem, mint gyakorló nagypapa mondta az elismerő szavakat. Az Európai Unió, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult fejlesztés révén szép, tágas terek, korszerű berendezések szolgálják a kónyi gyerekek kényelmét.
– A remény hal meg utoljára – fogalmazott a kónyi polgármester, aki szerint a mondás az ő esetükre különösen igaz. 2005 óta sok tervezésen, sikertelen projekten és újragondoláson vannak túl, hiszen ekkoriban merült fel először az ötlet, hogy közös tető alá kellene hozni a két különálló épületben működő óvodát. 2009-ben egy kisebb léptékű fejlesztésre nyertek támogatást, melyből megújították a Petőfi utcai épület két foglalkoztatóját. A következő esztendőben benyújtották az újabb pályázatot, mellyel a megnyerhető legnagyobb összeget, vagyis 60 millió forintot kapott a kónyi önkormányzat, viszont ahhoz, hogy megszűnjön a megosztottság, legalább 500 m2-rel kellett megnövelni az épület alapterületét. Az utóbbi nagyobb hozzájárulást igényelt a helyhatóságtól, de legalább hosszú időre megoldja az óvodások helyzetét – fogalmazott Aller Imre. A bővítésen túl tornaszobával, valamint további foglalkoztatóval, aulával és irodákkal egészült ki a komplexum.
Az óvodai személyzetnek rengeteg problémát okozott a két épület közötti ingázás, de mindent elkövettek az egységes szakmai munkáért. – Boldogok, büszkék és hálásak vagyunk – erősítette meg mindenki érzését Tuba Csilla óvodavezető, aki az ünnepi alkalomra kiadványt állított össze az óvoda múltjáról és jelenéről.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés