Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Korábbi jó formájukat hozták a versenyzők

A kapuvári Castrum SC. karate szakosztályának tizennégy fős az utánpótlás versenyzői kerete, s ők valamennyien érettek az országos megmérettetésekre – mondta dr. Szalai László. Hozzátette: volt olyan időszak, amikor ennél többen versenyeztek, most inkább a középiskolás korosztály üresedett meg. Szerinte ez a csökkenő tendencia annak köszönhető, hogy az általános iskolástól még elvárja a szülője, hogy sportoljon, de mire a diákok nagyobbak lesznek, csökken ez a fajta lelkesedés. Nem mindenki vállalja a magas szintű gyakorlást, a heti hat-nyolc edzést, de akik kitartanak, év végére már nagyon jól szerepelnek – fogalmazott az edző –, mert jó ha valaki tehetséges, de a szorgalom hozza meg az igazi eredményt.
A magyar kyokushin karate szervezet legnagyobb utánpótlás versenyét a szakági vezetők részvételével, komoly külsőségek között rendezik meg. Dr. Szalai szerint aki látta már a gyöngyösi sportcsarnokot, az bizony irigykedhet a csodaszép épület miatt. A kapuvári versenyzők szereplése biztató: mindenki azt a teljesítményt hozta, amit a felkészítők elvártak tőle. A közel tíz éve edző Fábián Márk és Bazsó Rebeka ezüstérmesek lettek, és mindkettőjüknek komoly céljaik vannak, mert szeretnének bekerülni a válogatottba. Kapuvári trénerük csodálkozna azon, ha a válogatott edzők másként látnák, vagyis szerinte jövőre jó eséllyel szerepelhetnek a korosztályos nemzeti keret tagjaként  a Hollandiában megrendezésre kerülő EB-bajnokságon. Idén minden versenyen nyert Németh Veronika; Pantelics Bencének viszont sérülése miatt a legutóbbi megmérettetést ki kellett hagynia. A fiatalabb karatésokkal szemben még nincsenek elvárások, az a lényeg, hogy megkedveljék ezt a sportot. Az ezüstérmes Magyar Zoltán és a bajnok Licskai Dávid még a várakozásoknál is jobban teljesített Európa egyik legrangosabb versenyén, ahol mindenki ott van, aki számít ebben a küzdőágban.

Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek