Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Korszerű digitális eszközök szolgálják az oktatást a csornai intézményekben

Három és fél évet kellett várnia a csornai önkormányzatnak arra, hogy ünnepélyesen is átadhassák a közoktatási intézmények korszerű informatikai berendezéseit, melyek az általános és középiskolai tanulók magasabb színvonalú oktatását teszik lehetővé. A 42 millió forint uniós támogatásból beszerzett digitális eszközök használatát a pedagógusok is elsajátították.
– A közoktatási infrastruktúra fejlesztése már régóta szerepelt az önkormányzat céljai között. Többszöri próbálkozás után, végül a Nyugat-dunántúli Operatív Program 2007.évi felhívására benyújtott pályázatunk eredményes lett – mondta dr. Turi György. Hozzátette, hogy a beruházás a négy helyszínt érint: a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskolát, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközép- és Szakiskolát, a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolát, valamint a Kossuth Lajos Szakiskolát. Mivel a szakképző intézmények az elmúlt években már jelentősebb informatikai fejlesztést hajtottak végre, a projekt legnagyobb mértékben a Széchenyi-iskolát érintette.
A Hunyadi-gimnáziumban megtartott projektzáró rendezvényen a pedagógusok részére egy időben több tanteremben tartottak bemutatót az iskolai PC-csomagok tanirodai használatáról, valamint a digitális táblák különböző tantárgycsoportok szerinti  alkalmazásának előnyeiről.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés