A Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola idén is a mezőgazdasági és erdészeti, valamint a gépészeti ágazatban kínál továbbtanulási lehetőséget a nyolcadikos diákoknak.
A mezőgazdasági és erdészeti szakra jelentkező fiatalok mezőgazdasági gépésztechnikus, illetve mezőgazdasági gépész, gazda és kertész végzettséget szerezhetnek. A gépészeti ágazaton tanuló diákok a hegesztő szakmát fogják elsajátítani.
Perlaki Sándor szerint függetlenül attól, hogy a diákok a mezőgazdaság melyik területén helyezkednek majd el, nem kell tartaniuk az elbocsátásoktól. Az ágazat rohamos fejlődése ugyanakkor megkívánja a jól képzett és biztos tudással rendelkező szakembereket. – Mi ehhez megadjuk a szükséges alapokat és a nálunk végzett fiatalok felkészülten állnak a technológiai újítások elé. Gondolok itt a precíziós gazdálkodásra, a hozzá tartozó korszerű dróntechnológiára, a digitális talajtérképezési módszerekre. Ezenkívül olyan általános műszaki ismereteket adunk át a tanulóknak, amelyek nem csak a mezőgazdaságban, hanem az ipar számos területén is felhasználhatóak – fogalmazott az igazgató.
A középiskolai jelentkezési lapok leadási határideje: 2025. február 20. A csornai Csukásban nincs központi írásbeli vizsga, csak az öttől a hetedik évfolyamig terjedő időszak év végi bizonyítványait, illetve a nyolcadik osztály félévi tanulmányi eredményeit veszik számításba. A tanulókat pontszámok alapján rangsorolják.
Beküldés dátuma: 2025. 02. 04.Amennyiben beszerzik a gépek működéséhez szükséges megfelelő engedélyeket, a csornai Csukás tangazdaságában is alkalmazni fogják a drónokat.
A Rábaközi Médiacentrum Múzeumi Percek című műsorában Balázs Tibor legutóbb a Csornai Múzeum egyik különleges relikviáját, az 1848-ból származó Sopron vármegyei nemzetőr csákót mutatta be.
Le a kalappal a gyerekek és felkészítőik előtt! A Beledi Általános Iskola színjátszói profi előadást mutattak be a Soproni Petőfi Színház színpadán.
Böcskör Zsolt szerint jól sikerült a KSE felnőtt focistáinak téli felkészülése, melynek eredményeit majd a bajnokság során kamatoztathatják.
Orbán József évtizedeken keresztül tökéletesítette a velős-hagymás sertésmáj receptjét. A kapuvári vendéglős addig-addig fejlesztette a helyiek kedvenc ételét, míg az bevonult Kapuvár gasztrotörténelmébe.
Családi János abban bízik, hogy a CSSE felnőtt csapatának kezdeti lendülete a tavaszi bajnokság végéig megmarad.