Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Körzeti tűzoltóverseny a farádi pályán

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Farád Község Önkormányzata és Farád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének közös szervezésében került megrendezésre a 2018. évi Csorna körzeti I. fokozatú gyermek, ifjúsági, felnőtt önkéntes és létesítményi tűzoltóversenyre.

A tűzoltóverseny alkalmával adták át a tiszteletbeli tűzoltó címet, mely azon prominens személynek adományozható, aki erkölcsi és anyagi támogatásával segíti a tűzoltóság munkáját. Adományozására a megyei katasztrófavédelmi igazgató, és a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői tehetnek javaslatot minden év január 31-ig. Az idei esztendőben Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő nyerte el a tiszteletbeli tűzoltó címet.
Gyopáros Alpár szerint a tűzoltó egyenruha viselése elsősorban felelősséggel jár. A díjazott azzal is tisztában van, hogy nem mint magánszemély, hanem mint közjogi státuszt betöltő képviselőt érte a megtiszteltetés. Ugyanakkor jelezte: magánszemélyként is minden erejéhez mérten – ahogy eddig is tette – teljes szívből támogatni fogja a hivatásosok és az önkéntesek munkáját. – Az elmúlt időszakban és a jövőben is igyekszem erőmhöz mérten segíteni a hivatásos parancsnokságok munkáját, s talán még inkább támogatni az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységét, és képviselni céljaikat mindazokon a fórumokon, amelyek révén a lehető legszélesebb eszközrendszer állhat a rendelkezésükre – fogalmazott Gyopáros Alpár.
A farádi sportpályán tartott körzeti tűzoltóversenyen részt vettek a szlovák testvértelepülésekről érkezett, továbbá a körzethez tartozó versenyzők. Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel: Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója; dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere; Horváth-Káli István Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltószövetség képviselője; az egyházak képviselői és a települések polgármesterei.

A rendezvényen díjak átadására is sor került: Hatvan éves tűzoltó szolgálati érdemérem kitüntetésben részesült Tálas Kálmán, a Farád ÖTE örökös parancsnoka. Negyven éves tűzoltó szolgálati érdemérmet vehetett át Horváth Imre, a Farád ÖTE tagja.

 

Beküldés dátuma: 2018. 06. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek