Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kovács Béla-emléktorna

Lassan húsz éve annak, hogy a rokonok és az ismerősök elvesztették a családapát, a település önkormányzati képviselőjét, a győri tűzoltóság munkatársát. A focistákat még ennyi év távlatából is számtalan élmény köti össze a futballbaráttal, akinek tiszteletére minden esztendőben labdarúgó-mérkőzést rendeznek a lelkes és sportot szerető emberek részvételével. Aller Imre polgármester felidézte azt az időszakot, amikor elkészült a kónyi önkormányzat első sikeres beruházása, a tornacsarnok. Kóny csapata izgatottan készült a csornaiakkal való közös ünnepi mérkőzésre, melyen számítottak a futballmúlttal rendelkező Kovács Béla szereplésére, aki viszont első rosszulléte miatt már nem léphetett a pályára. A betegség néhány hónap alatt kioltotta  barátjuk és kollégájuk erejét, akitől nemsokára végső búcsút kellett venni.
A Kónyban élő Baranyai Béla általános iskolás korában atletizált, de leginkább a focit kedvelte. A csornai ificsapat után a koroncóiakkal játszott, házasságkötése után pedig a kónyiakhoz került. A megyei szintnél feljebb nem jutott, de mozgásszeretetét mind a mai napig megőrizte. Az édesapa abban reménykedik, hogy fiai nála nagyobb karriert futnak be a jövőben. A nagyobbik, Ádám Kónyban rúgja a labdát, Márk pedig a csornai csapatot erősíti, akit időnként az ifibe is meghívnak. Baranyai Béla jelezte: a focisták meccs közben ellenfelek ugyan, de ha vége a mérkőzésnek, közös asztalhoz ül a baráti társaság, amikor megosztják egymással minden örömüket, bánatukat. Kovács Bélát olyan embernek ismerte meg, aki jó példát mutatott a többieknek.
A labdarúgók foci közben is szem előtt tartják az egymás iránti tiszteletet.
Lovász Zsolt, a rábatamási öregfiúk oszlopos tagja sem most kezdte a focit, hiszen ifiként a Rába ETO-ban rúgta a bőrt, és sérülése után felépülve lett Rábatamási játékos-edzője. A település kezdeményezésére indult el annak idején a kónyi focistákkal való kapcsolatuk, ezért a kezdetektől fogva beneveznek az emléktornára.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés