Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közel 7 millió forint gyűlt össze a csornai kórház javára

Ha úgy vesszük komoly, ha másként nézzük, játék. A Richter Gedeon Nyrt. pontgyűjtő akciót hirdetett a csornai egészségnap résztvevőinek, akik minden egyes szűrésért, tanácsadásért és meghallgatott előadásért olyan 300 forintot érő bónusszal gazdagodtak, mellyel növelhették a csornai kórháznak felajánlott alapadomány összegét.

– A rendezvény fő célja, hogy egészségtudatosabbak legyenek az emberek – tájékoztatta televíziónkat dr. Winiczai Zoltán. A Csornai Margit Kórház igazgató főorvosa hozzátette: – Jobb megelőzni a bajt, ezért körültekintőbbnek kell lenni a betegségekkel szemben.
Dr. Winiczai Zoltán az október 1-jei rendezvény előtt abban bízott, hogy bár más „műfajú” programokra várták az embereket, de Csorna várossá avatásának 45. évfordulójához hasonló érdeklődés fogja övezi az egészségnapot. Nos, azóta tudjuk, hogy a „Richter Egészségváros” csornai találkozója várakozáson túl teljesített, hiszen ritkán lehet látni ennyi embert egy időben Csorna utcáin.
– Csökkent a belváros forgalma, szépülünk, ez a város elkezdett élni, mindenképpen bizalommal nézünk a jövőbe. Örülök, hogy ennyire lelkesen gyűjtenek a kórház javára az emberek – foglalta össze gondolatait az egészségügyi intézmény igazgatója. A pályázati pénzből elkészült új járóbeteg-szakrendelőben 500 millió forintot költöttek a berendezésekre és műszerekre, de nem valósult meg a tüdőgondozóban lévő röntgen digitális átalakítása – emlékeztetett a főorvos.
A szűréseken megjelent résztvevők értékes pontokat kaptak minden egyes egészségügyi állomáson, mellyel növelhették a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 2.000.000 Ft alapadományt. A gyűjtés komoly céllal történt, hiszen a Csornai Margit Kórház tüdőszűrő állomás röntgen berendezésének digitális átalakítására fordítható az összeg.
A rendezvényen megjelentek sokat tettek saját egészségük megóvásáért, mindemellett a helyi kórházat is támogatták. Az ingyenes vizsgálatok széles skálája közül választhattak a kitartó páciensek: lehetőség volt a szív- és érrendszeri megbetegedések kiszűrésére, vérnyomás- és vércukormérésre, érszűkület vizsgálatra és egyéb hasznos egészségügyi szűrésre. Vérnyomását mintegy 369 fő, koleszterinszintjét pedig közel 300 fő mérette meg. Aki elég elszánt volt és rászánta az idejét, szinte teljes képet kaphatott az egészségi állapotáról.
A „Richter Egészségváros” elnevezésű rendezvényen persze jutott idő a szórakozásra is, melyről sztár fellépők gondoskodtak. Az előadásokat olyan témák köré szervezték, melyek nagyon sok embert érinthetnek.
Jakupcsek Gabriella az ország számtalan településén megfordult korábban a csornaihoz hasonló egészségnapon.
– Talán egy ilyen program alkalmas arra, hogy ha egyébként nem menne el valaki a szűrővizsgálatra, ilyenkor legalább megtegye. Fontos, hogy bekerüljön az emberek tudatába a megelőzés, ráadásul ilyen alkalmakkor pénzt gyűjtünk a helyi kórházaknak – hangsúlyozta a műsorvezető.
Havasi Imréné élt a lehetőséggel, ezért beállt az asztma és a cukorbetegség kiszűrésére várakozók sorába. Szerinte ki kell használni, hogy az egészségnapon több olyan vizsgálaton is részt lehet venni, amelyre egyébként nem kerülne sor a hétköznapokon. Minden egy helyen van, nem szólva arról, hogy a kórháznak segíthetünk – mondta a csornai lakos.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Megalakult a Csornai Református Missziói Egyházközség

  Csornán jövője van a reformátusoknak, ami az Úristen ajándéka, de azért a gyülekezett tagjainak is sokat kell tennie azért, hogy önálló közösségként vegyenek részt a református egyház életében – mondta dr.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play