Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Közel 7 millió forint gyűlt össze a csornai kórház javára

Ha úgy vesszük komoly, ha másként nézzük, játék. A Richter Gedeon Nyrt. pontgyűjtő akciót hirdetett a csornai egészségnap résztvevőinek, akik minden egyes szűrésért, tanácsadásért és meghallgatott előadásért olyan 300 forintot érő bónusszal gazdagodtak, mellyel növelhették a csornai kórháznak felajánlott alapadomány összegét.

– A rendezvény fő célja, hogy egészségtudatosabbak legyenek az emberek – tájékoztatta televíziónkat dr. Winiczai Zoltán. A Csornai Margit Kórház igazgató főorvosa hozzátette: – Jobb megelőzni a bajt, ezért körültekintőbbnek kell lenni a betegségekkel szemben.
Dr. Winiczai Zoltán az október 1-jei rendezvény előtt abban bízott, hogy bár más „műfajú” programokra várták az embereket, de Csorna várossá avatásának 45. évfordulójához hasonló érdeklődés fogja övezi az egészségnapot. Nos, azóta tudjuk, hogy a „Richter Egészségváros” csornai találkozója várakozáson túl teljesített, hiszen ritkán lehet látni ennyi embert egy időben Csorna utcáin.
– Csökkent a belváros forgalma, szépülünk, ez a város elkezdett élni, mindenképpen bizalommal nézünk a jövőbe. Örülök, hogy ennyire lelkesen gyűjtenek a kórház javára az emberek – foglalta össze gondolatait az egészségügyi intézmény igazgatója. A pályázati pénzből elkészült új járóbeteg-szakrendelőben 500 millió forintot költöttek a berendezésekre és műszerekre, de nem valósult meg a tüdőgondozóban lévő röntgen digitális átalakítása – emlékeztetett a főorvos.
A szűréseken megjelent résztvevők értékes pontokat kaptak minden egyes egészségügyi állomáson, mellyel növelhették a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 2.000.000 Ft alapadományt. A gyűjtés komoly céllal történt, hiszen a Csornai Margit Kórház tüdőszűrő állomás röntgen berendezésének digitális átalakítására fordítható az összeg.
A rendezvényen megjelentek sokat tettek saját egészségük megóvásáért, mindemellett a helyi kórházat is támogatták. Az ingyenes vizsgálatok széles skálája közül választhattak a kitartó páciensek: lehetőség volt a szív- és érrendszeri megbetegedések kiszűrésére, vérnyomás- és vércukormérésre, érszűkület vizsgálatra és egyéb hasznos egészségügyi szűrésre. Vérnyomását mintegy 369 fő, koleszterinszintjét pedig közel 300 fő mérette meg. Aki elég elszánt volt és rászánta az idejét, szinte teljes képet kaphatott az egészségi állapotáról.
A „Richter Egészségváros” elnevezésű rendezvényen persze jutott idő a szórakozásra is, melyről sztár fellépők gondoskodtak. Az előadásokat olyan témák köré szervezték, melyek nagyon sok embert érinthetnek.
Jakupcsek Gabriella az ország számtalan településén megfordult korábban a csornaihoz hasonló egészségnapon.
– Talán egy ilyen program alkalmas arra, hogy ha egyébként nem menne el valaki a szűrővizsgálatra, ilyenkor legalább megtegye. Fontos, hogy bekerüljön az emberek tudatába a megelőzés, ráadásul ilyen alkalmakkor pénzt gyűjtünk a helyi kórházaknak – hangsúlyozta a műsorvezető.
Havasi Imréné élt a lehetőséggel, ezért beállt az asztma és a cukorbetegség kiszűrésére várakozók sorába. Szerinte ki kell használni, hogy az egészségnapon több olyan vizsgálaton is részt lehet venni, amelyre egyébként nem kerülne sor a hétköznapokon. Minden egy helyen van, nem szólva arról, hogy a kórháznak segíthetünk – mondta a csornai lakos.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés