Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Közel negyven éve a betegek szolgálatában

A Csornai Margit Kórház dolgozói évtizedek óta együtt vannak jóban, rosszban, és megoldást találnak minden problémára. A kollégák munkaidőn túl is tartják a kapcsolatot, tehát kórházon belül, és azon kívül is jól megértik egymást – mesélte a nemrégi városi díjjal kitüntetett Ágostonné Kovács Ilona.

Ágostonné Kovács Ilona több mint három évtizedes precíz, pontos, felelősségtudatos, magas színvonalú munkája elismeréseként kapta meg a Csorna Szolgálatáért Díjat, melyet a Semmelweis-napi ünnepségen vehetett át a csornai kórházban. A vezető főnővér eredetileg a vendéglátós szakmát szerette volna kitanulni, de szüleinek és volt osztályfőnökének köszönhetően inkább az egészségügyet választotta.
– 1978-ban végeztem a soproni Martos Flóra Egészségügyi Szakközépiskolában. Egy percig sem bántam meg, hogy ezt a hivatást választottam. Az idegosztályon kezdtem, ahol eltöltöttem majdnem harminc évet. A 2006-os struktúraváltás után osztályok szűntek meg, és jelentősen csökkent az ágyszám is. Átéltünk két költözést és néhány létszámleépítést, annak viszont nagyon örülünk, hogy a korábbi csapat együtt maradhatott. Nagyon jó, összeszokott gárda a mienk, a legutóbb idekerült kollégák is már tizenöt éve velünk dolgoznak. Az átszervezést követően krónikus belgyógyászatként működtünk tovább. Jelenleg a neurológiai rehabilitációs osztály munkáját segítem, mint vezető főnővér – mondta Ágostonné Kovács Ilona, aki közel negyven éve ugyanazon a helyen dolgozik.
Mi tartotta ennyi ideig a csornai kórházban? Olyan szerencsés helyzetben volt, hogy nagyon jó főnökökkel hozta össze a sors. Hosszabb távon két főorvos munkáját segítette: a régóta nyugállományba vonult dr. Simon Zsuzsát, és az intézmény jelenlegi igazgatóját, dr. Winiczai Zoltánt. Sokat köszönhet kollégáinak is, akikkel az eltelt évtizedek alatt együtt dolgozhatott. Az idősebbek szeretettel fogadták a kezdő munkatársakat, akik mindent elleshettek és megtanulhattak a rutinos személyzettől. Igaz, akkoriban nyugodtabb tempót diktált az élet, ezért több időt tudtak fordítani egymásra és a betegekre, pedig a mostani huszonkettő helyett harminc ággyal dolgoztak.

– A Csorna Város Szolgálatáért Díj váratlanul ért, nem számítottam ekkora elismerésre. Szeretném megköszönni szakmai vezetőimnek, munkatársaimnak, és a képviselő-testületnek, továbbá mindenkinek, aki úgy gondolta, hogy méltó vagyok erre a kitüntetésre – hangsúlyozta Ágostonné Kovács Ilona.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play