Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közel száz kisgyermek iratkozott be a Király-tó Óvodába

Kapuváron úgy szervezik meg az óvodák nyitvatartását, hogy egész éven át igénybe lehet venni a szolgáltatást. Nyaranta felváltva zárnak be az óvodák, így mindig elérhető valamelyik két-két helyen az ügyelet.

A kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsődében már szeptemberben úgy kezdődött a 2020/2021-es nevelési év, hogy figyelembe vették a tavasszal kezdő pandémia miatt elrendelt változtatásokat.
– A szigorúbbnak mondható intézkedések, a kollégák hozzáállása és a szülők együttműködése segített abban, hogy fennakadások nélkül, viszonylag könnyen átvészeltük ezt az időszakot, de attól még nem volt jó – fogalmazott Boross Imréné, aki a zárt óvodára, a családok bevonásával rendezett ünnepségek elmaradására gondolt. Mindentől függetlenül nem sokat változott az óvodai élet, mert zárt körben megtartották a programjaikat. Hogy a kedves szülők se maradjanak le a gyermekek legszebb perceiről, az óvónők felvételt készítettek az eseményről, majd továbbították a zárt facebookos csoportba jelentkező hozzátartozóknak.
Az iskolai felkészítéssel sem volt probléma, a nagycsoportosokat pedig nem a hagyományos módon ugyan, de elbúcsúztatták.

2021 tavaszán megközelítőleg kilencven kisgyermek búcsúzott a kapuvári Király-tó Óvodától. A nyári hónapokban kicsit szabadabban játszhatnak az intézményben tartózkodó gyermekek, akiket legújabban nem a vírustól, hanem a hőségtől kellett megóvni.
Szerencsére mindegyik óvodában sok az árnyékos hely, a homokozók fedettek, és gondoskodnak a folyamatos folyadékellátásról is. A gyerekek a szabadban érzik magukat a legjobban, de bármilyen beltéri programnak örülnek. A bölcsődés gyerekekre még jobban oda kell figyelni, hiszen a kicsik közül nem mindenki tudja jelezni, ha esetleg szomjas.

Az idei évben annyiban változik a nyári ügyeleti rend, hogy nagy valószínűséggel augusztusig eltart a házhelyi tagóvoda tálalókonyhájának felújítása, ezért a szülők addig a gartai intézménybe vihetik gyermekeiket.
Az óvoda dolgozói már most készülnek az új nevelési évre, az udvaron meg is tartották a szülői értekezletet, melyre nagy volt az érdeklődés. Boros Imréné nem számított ilyen szép számú jelentkezőre, mert száz körüli kisgyermeket írattak be az intézménybe.

Beküldés dátuma: 2021. 07. 20.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

DANUBIUS play