Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közi Horváth József Népfőiskola: Hit nélkül nincs jövő

A Duna Televízió Hazajáró című műsora ezeréves múltunkat, sőt még a jövőnket is magában foglalja – mondta Szalai Viktor Agyagosszergényben. A helyi népfőiskola nagyon aktív a programok szervezésében.

Tavaly a Közi Horváth József Népfőiskola az önkormányzat támogatásával szervezte meg a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódó programját. Idén a Duna Televízió Magyar Örökség Díjas honismereti magazinműsorának szereplőivel emlékeztek az összmagyarságra.
A Vácról érkezett Kenyeres Oszkár öt éve foglalkozik a műsor szerkesztésével, előtte földrajz–történelem szakos tanárként dolgozott. Agyagosszergényben képek és videók segítségével mesélt a – heti huszonöt percben jelentkező – Hazajáró című műsor forgatásáról és az epizódok előkészítésének körülményeiről, valamint a stáb többi tagjáról.
Jakab Sándor a forgatásokat követő utómunkálatokat ismertette, ami egy-két hetes időintervallumot jelent. A négy-öt órányi nyersanyagból végül alig fél óra kerül a képernyőre.
A bakiparádéban a viccesebb jeleneteket mutatta be az érdeklődőknek. Az est záróakkordjaként a magyarság összetartásáról szóló filmet vetített a rábaközieknek.
A Duna TV stábja a történelmi Magyarország mai határain túli területeit barangolja be, és túl vannak már a százhatvanadik adáson. A műsorkészítők célja, hogy bemutassák ezen térségek természeti kincseit, valamint történelmi és kulturális emlékhelyeit. Legfőbb üzenetük a határon túl élő magyarság mindennapjaiba való betekintés.

– Aki ismeri a Hazajáró című televíziós műsort, az tudja, mi a népfőiskola, melyben benne van a magyarságtudatunk, keresztény hitünk, hagyományaink, értékrendünk – mondta Szalai Viktor, aki tíz társával döntött úgy öt évvel ezelőtt, hogy egyesületi formában működtetik a Közi Horváth József Népfőiskolát. A civil szervezetet nevét a település híres szülöttéről kapta, aki egy személyben volt
pap, politikus és író. A nemzeti szocializmust, a kommunizmust és a vörös terrort elítélő közéleti személyiség 1946-ot követően emigrációba kényszerült.
A népfőiskola hónapról hónapra szervezett rendezvényeit nemcsak a helyieknek, hanem a szélesebb nagyközönségnek szánja. Agyagosszergény egyfajta határt, kaput képez a Rábaköz és a Fertő part között, ezért tartalmas programokkal szeretnék megörvendeztetni a közelben élőket.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 04.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play