Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Közös felelősségünk a gyermeknevelés

A gyermeknevelésben a szülői felelősség elsődleges, a társadalomnak pedig  biztosítania kell a családok megélhetésének anyagi hátterét. Erről is szó volt a 80 éves jubileumát ünneplő beledi óvodában.

Tompáné Balogh Mária megköszönte az óvónők és dajkák munkáját, majd elmesélte, hogy nemrég beszélgetett néhány egykori óvodással, akik pontosan emlékeznek azokra az időkre, amikor lelkesen készültek a meseórákra. A polgármester a közelmúlt fejlesztéseiről is említést tett, hisz  próbára tette az emberek türelmét, amikor néhány éve nyílászárókat cseréltek, és leszigeteltették az épületet; de az eredmény önmagáért beszél. Hamarosan padlófűtéssel ellátott, korszerű csoportszobák fognak a gyermekek rendelkezésére állni.
A város vezetője felolvasta – a kilencvenedik születésnapja alkalmából nemrég felköszöntött – Dosztál Dezsőné Meseországban című versét, mely az óvodáskorba varázsolta a hallgatóságot.
A legcsodálatosabb teremtmény az ember, viszont valamennyien különbözőek vagyunk: más a fizikumunk és más a gondolkodásunk. Gyopáros Alpár szerint egy dologban viszont megegyezünk: mindenki szereti a gyerekeket, ezért szülőként, nagyszülőként, pedagógusként a lehető legjobbat nyújtanánk nekik.
– Fontosabbak ők, mint saját magunk. A gyermekek biztonságának záloga a család, továbbá az óvoda és az iskola. Édesanyám óvónő, ezért gyakran megfordultam az intézményben, nemcsak mint óvodás, hanem mint az ő gyermeke is. A beszoktatás mindenkinek nehéz, amikor a szülő könnyeivel küszködve engedi el gyermeke kezét. Ez az a dolog, ami a legfontosabb az intézményesített nevelői-oktatói hálózatban, mert nem mindegy, hogy pusztán gyermekmegőrzőként, vagy értéket teremtő, valódi pedagógiai műhelyként fog működni. Mivel polgármester asszony jóvoltából volt szerencsém betekinteni az intézmény mindennapjaiba és infrastrukturális hátterébe, bátran kijelenthetem, a beledi óvoda értékteremtő műhely.
A rendezvényre meghívást kaptak az egykori dolgozók, Gerencsérné Németh Erika intézményvezető pedig az óvoda elmúlt nyolcvan évét ismertette a vendégekkel.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 03. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés