Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közös nevezőn a kapuvári képviselők

Kapuváron tavaly egyetlen képviselő-testületi ülés sem hiúsult meg határozatképtelenség miatt – vont mérleget a polgármester, hozzátéve: a pályázatok rövidre szabott beadása határideje miatt több volt a rendkívüli, mint a rendes tanácskozás.

Az elmúlt év értékelése egyelőre várat magára, de az már most elmondható, hogy tartalmas, munkával teli esztendő volt 2016. Mivel Kapuváron karácsony és szilveszter közt nem hívják össze a képviselő-testületi ülést, így december 14-én tartották meg a tavalyi év utolsó tanácskozását.
– A kapuvári képviselő-testület a sajtón és a tévén keresztül nem „ingyencirkuszt” szolgáltat az embereknek, hiszen mire a nyilvánosság elé kerülnek az egyes témakörök, a bizottsági üléseken alaposan megtárgyalták, így vita nélküli egyöntetű döntések születnek. A testület a város érdekében kell, hogy dolgozzon – hangsúlyozta Hámori György, aki szerint a politikai beállítódást félre téve hozzák meg döntéseiket, nem feledkezve meg arról, hogy minden a város érdekében történik. Kapuvár vezetője úgy véli, megtalálták a közös hangot a képviselő-testületen belül, amiért köszönetet mondott az érintetteknek. A polgármesteri hivatal munkatársai szintén sokat tesznek azért, hogy a testület olyan alaposan előkészített anyagot kap kézhez minden egyes ülést megelőzően, mely tartalmazza a szükséges információkat.

Hámori György megragadva az alkalmat, kiegészítésként a következőről tájékoztatta a tévénézőket: A 85-ös főút a magyar állam tulajdonában van, így kezelője a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ezért minden, az utat érintő fejlesztéssel, új beruházással kapcsolatos döntést a közútkezelő munkatársai hozzák meg. Az előzményekről annyit érdemes tudni, hogy egy tavalyi halálos kimenetelű baleset kapcsán olyan félinformációkra alapozott kommentek jelentek meg a világhálón, melyek szerint a polgármester rakatta ki a közlekedési lámpákat a főút mellé. A tévedések elkerülése érdekében a városvezető továbbá elmondta: A közútkezelő cég korábbi statisztikai adatokat megfigyelve határozta el, hogy hova helyezik ki a villanyrendőröket. Kapuvár azonnal jelezte, hogy szerintük a nagy forgalom miatt a Spar áruháznál is indokolt lenne. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt az ígéretet adta, hogy a következő beruházás alkalmával figyelembe veszik az önkormányzat kérését. Kapuvár közös egyeztetést kezdeményez a helyi rendőrkapitányság és a közútkezelő bevonásával, hogy a probléma mielőbb megoldódjon.

Beküldés dátuma: 2017. 01. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play