Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Központi írásbeli felvételi a kapuvári iskolaközpontban

2022. január 22-én megtartották a központi írásbeli vizsgát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpontban.

Száztizenhárom nyolcadikos jelent meg az intézményben, ahol minden törvényi és járványügyi előírást betartva zajlott a felvételi. A magyar nyelvi és matematika feladatsort kitöltésére kétszer negyvenöt perc állt a rendelkezésre.
Komoly munkát jelent a pedagógusoknak a dolgozatok átnézése. Az értékelést az Oktatási Hivatal honlapján közzétett javítási útmutató alapján végzik el az iskolában. Miután megszületnek az eredmények, az adminisztrátorok rögzítik a pontszámokat a központi informatikai rendszerben. Mire ez az írás megjelenik, a tanulók és szüleik megtekinthették a szaktanárok által kiértékelt dolgozatokat, valamint a nyilvános javítási útmutatókat. Aki esetleg nem értett egyet az eredményekkel, február 1-jén négy óráig nyújthatott be fellebbezést a hivatalos javítás ellen. Amennyiben olyan jellegű a probléma, hogy egymást közt megbeszélik és azonnal orvosolható, akkor ott helyben, az iskolában korrigálják a végeredményt. Előfordulhat, hogy a gyermek és szülője nem ért egyet a javítást végző tanár javaslatával. Ilyen esetben továbbítják a fellebbezést az Oktatási Hivatalhoz. – Az utóbbi években nem került erre sor, mert minden esetben meg tudtuk oldani helyben – tette hozzá az igazgató. Biró Péter magyar szakos tanárként úgy gondolja, hogy átlagos nehézségű feladatsor volt az idei, sőt, néhány kérdés még annál is könnyebnek tűnt. Egyrészt azt a tárgyi tudást kérték számon, amit a diák elsajátíthatott a hét és fél év során, másrészt pedig a kreatív gondolkodást, egyéni véleményformálást helyezték előtérbe. A matematikáról azt mondták a diákok, hogy kicsit nehezebbnek érezték, mint amilyenre a korábbi évek feladatsorai alapján számítottak.

 

Állami támogatást kapott a Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont

Magyarország kormánya az elmúlt évben is meghirdette az „Egyházi közösségi célú programok támogatása” pályázatait. A Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont tavaly, sőt azt megelőzően is élt a lehetőséggel és mint ahogy idén, úgy korábbi években is pozitív elbírálásban részesült.
– A mostani tanévben százezer forint vissza nem térítendő támogatást kaptunk, amit majd az augusztusi tantestületi kirándulásra fogunk felhasználni – mondta Némethné Ács Anita.
A Páli Szent Vincében minden esztendőben olyan közösségi programokat szerveznek, amelyek még jobban összekovácsolják a tantestületet. Ilyen az egynapos kirándulás. Idén a Pannonhalmi Főapátságot szeretnék megnézni. Sok szép látnivalót tartogat a levendulás, valamint a gyógynövénykert, de magával ragadó az egész főapátság környezete – hangsúlyozta az igazgatóhelyettes.

Beküldés dátuma: 2022. 02. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés