Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kreatív szakkörök indultak Beledben

Újabb pályázati pénzt nyertek a belediek a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A 28 millió forintot a következőre kell fordítaniuk: alkalmassá kell tenni a közművelődési intézményeket a kreatív iparral összefüggő tevékenységekre, valamint a közösségek fenntartó működésére, és az új tanulási formák alkalmazására a gyermek és ifjúsági korosztály körében. Hét téma ragadta meg a belediek figyelmét, mikor a pályázatról tájékozódtak, s végül az előadóművészetet, a fotográfiát és a filmet választották. A három területtel a 2012/2013-as tanévben induló szakkörökön foglalkoznak, a befejezésben pedig nyári tábort szerveznek. A kidolgozott tematika alapján megismétlik a sorozatot a 2013/2014-es tanévben is. A gyermekek a következő foglalkozásokon vehetnek részt: drámajátékon, a „Hagyomány képekben” címmel megtartott szakkörön, valamint a „Beled a mozgókép világában” elnevezésű órákon. Mórocz Ildikó elmondta: elsősorban azokra a diákokra számítanak, akik szeretnének valamit tenni a hagyományok megőrzéséért, valamint szívesen megismerkednének a város múltjával. A jelentkezők a Beledben már a ’20-as években működő színjátszókör által bemutatott darabok témáival foglalkoznak, amelyek által bepillantást nyernek az előadóművészet rejtelmeibe. A fotószakkörön néprajzi szempontok szerint fogják a tanulók elemezni az épített és tárgyi örökségeket. A megörökített képek digitalizálva kerülnek feldolgozásra, hogy aztán képeslapokon és egyéb kiadványokon mások számára is megismerhetőek legyenek. A „filmesek” az előbb bemutatott foglalkozások anyagait mozgóképes formában fogják  láthatóvá tenni. Az egymásra épülő szakkörök résztvevői a képzés végén saját produktumot mutatnak be a felkutatott és összegyűjtött anyagok alapján. A kétszer ötnapos nyári táborban a három kreatív témát feldolgozó csoportok közös munkájukkal zárják a foglalkozássorozatot.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play