Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kugliban is taroltak a vásárosfalusiak!

Újabb létesítménnyel gyarapodott a falu közösségi tere, melyre a Vásárosfalu Jövőjéért Alapítvány pályázott eredményesen a LEADER Közösségi terek és rendezvények elnevezésű projekttel. Tompáné Balogh Mária az átadóünnepségen a játék közösség összetartó erejét hangsúlyozta. A faluházvezető mesélt a  pályázat beadásának körülményeiről, amelyek az adatokat  tartalmazó  internetes rendszer összeomlása miatt sok izgalmat tartogattak. Az első beadáskor még úgy tűnt, hogy mivel civil szervezet a pályázó, a 6 millió forintból visszakapják az áfát. A négy alkalommal hosszabbított procedúra végül is eredményesen zárult, csak annyi változással, hogy az általános forgalmi adó sajnos őket terheli. Egyébként a támogatás nagyobb része az épület létrehozására ment el, egymillió forintot pedig programok lebonyolítására kell fordítani.
Összefogással a pici falvak is szép eredményeket mutathatnak fel – mondta Hámori György, a pályázatot kiíró Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, aki szívből szóló gratulációját tolmácsolta a helyieknek. Molnár Sándor polgármester az előtte szólók mondanivalóját annyiban egészítette ki, hogy a vásárosfalui önkormányzat lehetőségeihez mérten, derekasan kivette a részét a kuglipálya építésének anyagi támogatásában.
Az ünnepi beszédek elhangzását követően került sor a mérkőzésekre. A háromfős csapatokat férfi és vegyes kategóriában hirdették meg, de külön gurítottak a fiatalabbak. Halász Mátyás, mint az ifjúsági korosztály győztese elmondta: örül annak, ha több a szórakozási lehetőség, ezért barátait is invitálni fogja a pályára, ezenkívül a szomszédos településről, Beledről is számít látogatókra. A hatodikas fiú szülei szintén jól érezték magukat a nyüzsgésben.

A pályaavatón a kugli mellett bemutatták azokat a régen kedvelt hagyományos kikapcsolódási formákat, amelyeket többen űztek a településen, mint például a bilickézést és a cakkozást. E sok helyen feledésbe merülő, kézügyességet sem nélkülöző szórakozásnak Vásárosfaluban ma is vannak olyan ismerői, akik aktívan művelik a népi ügyességi játékokat.
Miközben a kemencében sült a sok finomság, és ínycsiklandó illatok szálltak a levegőben, a beledi Ezüstfenyő  Népdalkör rábaközi dallamokkal szórakoztatta az ebédhez készülődőket. A folklórműsor  után a kajárpéci vízirevüsök léptek fel a színpadon, majd estétől reggelig tartó bállal zárult az aznapi kuglipálya avató program
Beküldés dátuma: 2012. 09. 19.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play