Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Külföldi tanulmányúton járt a Kossuth-iskola diákja

Berki Barbara, a csornai Kossuth Lajos Szakiskola diákja kéthetes nyelvtanfolyamon vett részt a németországi Forchheimben. Egyébként minden esztendőben más országból érkeznek a gyerekek, de idén a lengyelekre valamint hazánkra került a sor. Tőlünk összesen nyolc tanulót fogadtak a  németek. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által biztosított kinn tartózkodásra környékünkről az a diák pályázhatott, aki a tanév során a legjobb eredményt érte el az adott idegen nyelvből – tájékoztatott Pálfiné Gyuricza Éva, a lány tanára.
A Kossuth-iskola cukrász szakos tanulója valamilyen szinten kakukktojásnak érezte magát, mert egyedül ő érkezett szakiskolából és csupa gimnazistákkal volt körülvéve,  de lakótársa és a többiek szintén mellé álltak, így sikerült áthidalni lemaradását. A családnál elszállásolt fiatal teljes ellátást kapott, neki csak az utazás költségeit kellett kifizetni. Befogadói szinte úgy tekintettek rá, mintha a gyermekük lenne. Barbara arról is mesélt osztálytársainak, hogy a német nyelvű olvasmányok révén mennyire bővült a szóhasználata. A tanuláson kívül szerencsére maradt idő a kirándulásra is.  Ha újból adódna hasonló lehetősége, Barbi gondolkodás nélkül belevágna, ezenkívül német ismerősei megerősítették, hogy bármikor szívesen látják őt.
A kossuthos diák ha végez, választott szakmájában akar  elhelyezkedni, ezért szeretné még jobban elsajátítani a szakmai német nyelvet, amit esetleg külföldön kamatoztatna.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek