Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kultúra és hitélet jól megfér egymás mellett

A hitéleti emberben már általános iskolás korában megfogalmazódott a lelkészi pálya iránti vonzódás, a középfokú oktatási intézményben pedig újabb megerősítést nyert az elhatározás: a lelkészi hivatást választja. Családjában olyan értékek domináltak, melyek az egyházzal azonos módon közelítik meg az életről alkotott felfogását.
Béres László Sopronnémetiben nevelkedett, és mint egyszerű falusi fiatalnak korábban nem adatott meg, hogy eljusson a kulturális és művészeti szempontból is sokszínű fővárosba, ezért nagyon nagy dolog volt neki, hogy felvették a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetemre. 1989 augusztusában került a beledi evangélikus egyházközséghez, ahol szeretettel fogadták érkezését. Összesen nyolcszázan alkotják a beledi anya-, és az ehhez tartozó edvei és vásárosfalui leánygyülekezet - tájékoztatott a lelkipásztor.
A hitélet mellett kulturális rendezvényeket is szerveznek, és az egyházközségek vezetőségeivel (presbiterium)közösen döntenek az előttük álló esztendő eseményeiről. A beledi gyülekezetnél több évtizedre visszatekintő januári ökumenikus istentiszteleteken a különböző felekezetekhez tartozó hívek közösen dicsérik az urat. Február  a zárszámadások ideje, ami után kezdődik a böjti időszak. Nagy érdeklődés mutatkozik a “szeretetvendégségek” iránt, melyre híres közéleti embereket hívnak meg. Hogy mindenki elférjen, megvárják a jobb időt és a templomban tartják az összejöveteleket. Az egyházközség nyaranta épületeinek tatarozásával van elfoglalva, ősszel pedig megkezdődik a hitoktatás, majd az esztendő utolsó felében az adventi készülődés következik.
Béres László a húsz esztendeje tartó szolgálat örömeit főleg az ünnepekben találja meg. A beledi evangélikus lelkész  a tavalyi esztendő folytatását várja, mert  2010-ben szép eseményeket éltek át a gyülekezetben.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés