Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Látogatás Strassbourgba, a befogadó városba

Dr. Áder János meghívására 45 fős delegáció utazhatott Strasbourgba a csornai 5-ös számú választókerületből. A jutalomutazáson azok vehettek részt, akik nemcsak rendszeresen ellátogatnak, de tevőlegesen is részt vesznek a Fidesz-KDNP által szervezett megmozdulásokon. Deutsch Tamás ismertette a rábaközi látogatókkal az európai parlamenti munkát, valamint mutatta be azt a hatalmas apparátust, amelyik a képviselők rendelkezésére áll.
Lechner Aranka, az Arany János-iskola igazgatója felsorolta azokat a rábaközi településeket, ahonnét kiválasztották a szerencsés utazókat. Ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy minden európai parlamenti képviselő rendelkezésére áll egy olyan meghatározott létszámkeret, amelyhez igazodva vendégül láthatja választókerülete küldöttségét. Brüsszelben egyébként már jártak a környékbeliek, de Franciaországba csak most jutottak ki először.
A buszos kirándulás és az ellátás körülményeiről Bognár Sándor, Sopronnémeti polgármestere számolt be.  Az utazóknak már első állomásukon is nagyon tetszett a rendezett, virágos település, és ízlett a sok a helyi tájjellegű étel. A 12 ezer lakosú, a központjával a világörökség részét képező Obernai kisvárosban szállásolták el őket. Másnap az Európai Parlament strasbourgi székházában egy órán át figyelhették a plenáris ülést. Harmadnap  Riquewihrben meglátogattak egy szőlőtermesztéssel foglalkozó francia családi gazdálkodást, és meglehetősen feldobta a társaságot az ezt követő borkóstoló. A régi francia királyok városa, Colmar is bővelkedett a nevezetességekben.
Háncs Károly csornai képviselő szerint nem véletlen, hogy dr. Áder János pont arra az ülésre időzítette a látogatás napját, amikor az Európai Parlament a magyar elnökség munkáját értékelte. Nem a legszebb emlékei közt őrzi meg azt a beszédet, amikor az ülésterembe lépésükkor Tabajdi Csaba (MSZP)negatív színben tüntette fel hazánkat. A mesélő szerint nagyon kiütközött az azt követő szónok politikai hovatartozása is. Ezt a fajta hozzáállást Háncs Károly személy szerint elítéli.
A televíziónknak élménybeszámolót tartó közéleti szereplők legszívesebben meghonosítanák a külföldön érezhető életszemléletet, melynek egy kis részét elhozták magukkal. A képviselők hajnalig tartó munkáját kevésbé, de a franciáknál tapasztalt nyugalmat és békét már annál inkább irigyelték. A nyilatkozók szerint bőven lenne mit tanulni tőlük, ugyanis az emberek toleránsak és kedvesen bánnak egymással. Aki ebbe egyszer belekóstolt, az visszavágyik a környékre – hangzott az összefoglalóban.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play