Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Látványos kutyakiállítás Kapuváron

Éjszaka viharfelhő vonult át Kapuvár felett, de mire felvonultak a kutyák, már az égiek is nekik kedveztek. Aki emlékezett még a négy évvel ezelőtti kiállítás hangulatára, biztos nagyon szívesen megnézte a legutóbb megtartott országos  rendezvényt is – mondta Hámori György. A kisvárosok életében nagyon fontosak az ilyen jellegű rendezvények, mert összekovácsolja az embereket – tette hozzá a polgármester.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége több mint négyszáz kutya nevezését regisztrálta a Kapuváron megrendezett országos CAC kutyakiállításra. Korózs András elnök az információt kiegészítette: ennél nagyobb számú induló egyetlen nemzetközi kiállításon sem fordult még elő. Az egyéni rekord a helyi szervezők munkáját dicséri – tette hozzá. Nemcsak a kiállítók hovatartozása miatt vált össznemzetivé a program, mert a külföldi vendégbírókkal kiegészült ítészek csapata még színesebbé tette a találkozót.
A kutyás találkozó Kapuváron hosszú múltra tekint vissza, hiszen több mint negyven esztendeje rendezvény kiállításokat – tudtuk meg dr. Sipőcz Pétertől. Az Ebtenyésztők Kapuvári Egyesületé-nek elnöke azt is elárulta, hogy ré-gebben még a mostaninál is nagyobb létszámú kutya gyülekezett a kifutóra. A legtávolabbról, Luxemburgból utazott a „vakkancs” a Rábaközi településre, hogy megmutassa, erényeit. A kisebbek közül a csivavák, a mopszok és társaik, a nagyobb fajták részéről pedig az ír farkasagarak, a rottweilerek és a német dogok.
Jó hír a kutyás társadalomnak, hogy ha  nem is évente, de legalább kétévente megismétlik a rendezvényt.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés