Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Lecsófőző parti Kapuváron

Vitnyédi Zsiványok és Gyuri juhász csapata tejfölös kakaspörkölttel lepte meg az üres gyomrú embereket. Máskor szarvasmarhából, bivalyból vagy juhból készítették az ételt, ezért idén inkább a szárnyas mellett döntöttek.

Molnár Ferenc hagyományos lecsóval készült az alkalomra, és füstölt kolbásszal, szalonnával dobta fel a bográcsos ételt. Hagyma, paprika, paradicsom volt benne, tehát semmi extra, a tojást pedig a levégén adta hozzá. A végeredmény miatt nem aggódott, mert az alapanyagok tartalmaztak annyi fűszert, hogy megadták az ízét a lecsónak.
Tyukász Tamás elégedetten kóstolgatta az ételt, majd megállapította: – Nagyon finom, könnyű, krémes állagú, ezért jó a magyar kakas, a magyar paprika, vöröshagyma. Az egyesületté alakult Vitnyédi Zsiványok szakácsa szerint a magyat termék bárhol eladható, hiszen a Kárpát-medencében előállított húsból és zöldségből készül, ami szavatolja a minőséget.

 

A Vitnyédi Zsiványok különleges megjelenéséről, mit több, eleganciájáról Knull Csóka Ágota gondoskodik. Az asszony képek alapján dolgozik és eredeti len anyagból varrja meg a ruhákat. Az ünnepi alkalmakkor a nők is korabeli ruhát öltenek, hogy rímeljenek férjeikhez.
Tyukászné Szemerédi Éva, a „főzsivány”, felesége otthon sem szól bele párja ételkészítésébe, de a lovasnapon, illetve az ehhez hasonló rendezvényeken mindig részt vesz a főzésben.

Beküldés dátuma: 2019. 08. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés