Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lecsófőző parti Kapuváron

Vitnyédi Zsiványok és Gyuri juhász csapata tejfölös kakaspörkölttel lepte meg az üres gyomrú embereket. Máskor szarvasmarhából, bivalyból vagy juhból készítették az ételt, ezért idén inkább a szárnyas mellett döntöttek.

Molnár Ferenc hagyományos lecsóval készült az alkalomra, és füstölt kolbásszal, szalonnával dobta fel a bográcsos ételt. Hagyma, paprika, paradicsom volt benne, tehát semmi extra, a tojást pedig a levégén adta hozzá. A végeredmény miatt nem aggódott, mert az alapanyagok tartalmaztak annyi fűszert, hogy megadták az ízét a lecsónak.
Tyukász Tamás elégedetten kóstolgatta az ételt, majd megállapította: – Nagyon finom, könnyű, krémes állagú, ezért jó a magyar kakas, a magyar paprika, vöröshagyma. Az egyesületté alakult Vitnyédi Zsiványok szakácsa szerint a magyat termék bárhol eladható, hiszen a Kárpát-medencében előállított húsból és zöldségből készül, ami szavatolja a minőséget.

 

A Vitnyédi Zsiványok különleges megjelenéséről, mit több, eleganciájáról Knull Csóka Ágota gondoskodik. Az asszony képek alapján dolgozik és eredeti len anyagból varrja meg a ruhákat. Az ünnepi alkalmakkor a nők is korabeli ruhát öltenek, hogy rímeljenek férjeikhez.
Tyukászné Szemerédi Éva, a „főzsivány”, felesége otthon sem szól bele párja ételkészítésébe, de a lovasnapon, illetve az ehhez hasonló rendezvényeken mindig részt vesz a főzésben.

Beküldés dátuma: 2019. 08. 06.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

DANUBIUS play