Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Legfontosabb küldetése a betegek gyógyítása

Dr. Szabó László 1973-ban fejezte be a fővárosi Semmelweis-egyetem általános orvostudományi karát, első munkahelye pedig az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet volt Budakeszin. Négy esztendő múlva letette a tüdőgyógyász szakvizsgát, és az éppen akkor alakult belgyógyászati osztályra került, ahol 1981-ben szerezte meg újabb képesítését. Harmadiknak a diabetológiát választotta, amelyet immár harmincöt éve gyakorol, tavaly pedig letette a minősítő vizsgát. A dr. Petz Aladár-díjjal kitüntetett kapuvári orvos nemcsak szakmailag, de emberileg is sokat köszönhet volt tanítómesterének, a nyolcvan esztendős dr. Halmos Tamás professzornak.
Ifjabb korában a hegedűt is kipróbáló dr. Szabó László 2002-ben került Kapuvárra, ahol sikerült letelepednie. A kórházi struktúraváltás miatt megszűnt aktív belgyógyászatot mára felváltotta a krónikus betegellátás. A cukorbetegséggel fenyegető elhízás egyre gyakrabban tapasztalt jelenség, és szinte mindenhol emelkedik a diabéteszesek száma, akik különböző szövődményeknek vannak kitéve. Ez is mutatja, hogy mennyire összefügg a társtudományokkal a diabetológia. Kapuváron és környékén az országos átlagnál némileg több cukorbeteget tartanak nyilván.
A krónikus belgyógyászati osztályt vezető főorvos nemrég átvett megyei elismerését a kollégák csapatmunkájának tulajdonítja. – Úgy próbálunk dolgozni, hogy elégedettek legyenek a betegek. Ez a forgalmi adatainkból is kiderül, hiszen évente mintegy ezer pácienst ápolunk, a belgyógyászati és diabetológiai szakrendelésemen pedig több mint hétezer beteg fordul meg – mondta dr. Szabó László, aki a jövőben még tovább emelné a kapuvári kórház szakmai színvonalát. A Győr-Moson-Sopron Megye dr. Petz Aladár-díjával kitüntetett orvos – augusztus 20-i ünnepségen is elhangzó jellemzésének – talán a legfontosabb mondatai a következők: “Szakmai felkészültsége, alapossága mellett a betegekkel való közvetlen és türelmes bánásmód jellemzi. Személyisége, munkabírása példa lehet a munkatársak és a városban élők számára.”
Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play