Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Lelkiismeretes háziorvos és képviselő

- Gyermekkorom óta készültem erre a pályára, indíttatásom az volt, hogy amennyire erőmből telik, segítsem az embereket - vallott orvosi hivatásának kezdetéről dr. Hoffer Imre. A Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett doktor, mindig körzeti orvos szeretett volna lenni. Salgótarjánban töltött három év után a szülőföldhöz közelebb, Sopronban helyezkedett el. Két évnyi praktizálást követően 1986-ban került vissza származási helyére, Kapuvárra. A házhelyi városrészen élőket nyitott, őszinte és jóindulatú embereknek ismerte meg, melyről azóta sem változott a véleménye.
A megyei közgyűlés “Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjjal” ismerte el több évtizedes, áldozatkész munkáját a háziorvosnak, aki az Emberséggel az egészségért című kampányban szintén díjat kapott. Érdeklődésünkre elmondta: Szervezett rizikószűrésekkel lehetne megelőzni a hazánkban egyre jellemzőbb szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedéseket. Dr. Hoffer tanácsait szerencsére megfogadják a betegek, és élnek az egészségvédelmi programok adta lehetőségekkel. A háziorvos szerint a munkaidejének csak kezdete van, mert sosem tudja, hogy mikor fejezi be, ugyanis amíg páciens van a várójában, ő addig nem megy haza, sőt, még az utcán is megállítják egy-egy tanácsért. Ezenkívül részt vesz a továbbképzéseken és szakmai fejlesztéseken.
Televíziónknak nyilatkozó egészségügyi dolgozó az interjúban sokszor többes számban beszélt, melynek oka ismert: dr. Hoffer Imre fia szintén ezt a hivatást választotta, és tavaly megszerezte a háziorvosi szakvizsgát, s a foglalkozás-egészségügyi szakvizsga letételére készül. Az apa szerint kellemes az együtt munkálkodás, mert lehetősége nyílik a személyes tapasztalatok átadására, jómaga pedig örömmel fogadja be az új dolgokat.
Az embert egységében, és nem elszigetelt lényként kell kezelni, s adott esetben ebbe még a családot is be kell vonni - jegyezte meg dr. Hoffer Imre, aki számára minden beteg egyformán fontos. A negyedik ciklusát töltő kapuvári városatya már az elején tisztában volt azzal, hogy közfeladata sok energiát és időt von el. Mivel rögtön bizalmukba fogadták a választók, elvállalta képviseletüket. A házhelyiek leggyakoribb panasza a munkahelyek hiánya, a csapadékvíz-elvezetés és a kerékpárutak állapota. Kapuvár alközpontját folyamatosan fejlesztik - állapította meg dr. Hoffer. Legutóbb egy díszkút kivitelezési munkáit kezdték meg, de örök téma még az utak és járdák rendbetétele. A képviselő úgy gondolja, hogy jól együtt tud működni a mostani önkormányzat, mert mint mondta, teljes mértékben  Kapuvárért dolgoznak. Náluk nem az egyéni érdekek dominálnak, a  problémákat pedig nyíltan és őszintén kezelik. Ha a választási ciklus végére teljesülnek a település álmai, és megvalósulnak a nagyobb horderejű beruházások, a Fidesz-KDNP képviselője elégedetten zárja a négy évet.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés