Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Letette esküjét Beled új képviselője

Odoricsné Buthi Krisztina folyamatosan keresi az új kihívásokat, amelyek általában meg is találják. A legutóbbi felelősségteljes pozíciót egy sajnálatos esemény következtében nyerte el: váratlanul elhunyt Jakab Zoltán, Beled egykori alpolgármestere, későbbi képviselője.

Beled nemrég esküt tett képviselője nincs könnyű helyzetben, hiszen kiváló személyes és munkakapcsolatot ápolt elődjével, ezért csak reméli, hogy méltó módon töltheti be Jakab Zoltán megüresedett helyét az önkormányzatnál. Az újtelepiek örülnek, hogy a városrészről is bekerült valaki a testületbe, de Odoricsné Buthi Krisztina természetesen az egész település érdekeit tartja szem előtt, mikor meghozza majd döntéseit.
– Nagyon fontosnak tartom a településrész képviseletét is, mert itt nőttem fel, anyai ágon nagyszüleim tősgyökeres újtelepiek. Összefogással alakítottunk ki egy közösségi teret, ami példaértékű, büszke vagyok arra, hogy ilyen emberek élnek itt a környéken – mondta a képviselő, aki szerint náluk még nem szigetelődtek el az emberek, mert szívesen beszélgetnek egymással az utcákon, érdeklődnek mások hogyléte felől.
Az előzményekről annyit érdemes megjegyezni, hogy Odoricsné Buthi Krisztina megmérette magát a 2014-es önkormányzati választáson, amikor a körzetben élő helyiek több mint háromszáz szavazattal támogatták a független képviselőjelöltet. Akkor ez a szám nem volt elegendő az induláshoz, de csak néhány szavazattal maradt le a mandátumról, így a lista előkelő helyére került. A jelölt négy évvel ezelőtt is igen aktív időszakát élte, mert – az általa vezetett intézmény szoros összefogásban a szülőkkel, barátokkal, ismerősökkel – az alsós iskolaudvar felújítását tűzte ki célul. Az előtte álló feladat nem gyengítette, hanem inkább újabb energiákkal töltötte fel, ezért komolyabban szeretett volna foglalkozni települése ügyeivel.
Odoricsné Buthi Krisztina tizenhárom éven át dolgozott Beledben. Az Egyesített Szociális Központ intézményvezetője 2016-ban új kihívás elé nézett, és megpályázta a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ vezetői állását.
– Ettől függetlenül, sosem tagadtam meg beledi mivoltomat – fogalmazott a riportalany, aki jelenlegi munkahelye, a szolgáltató központ szakfeladatai révén állandó kapcsolatban van a társult településekkel, köztük Beleddel. – Feladatom és kötelességem is, hogy az itt élő embereket képviseljem és segítséget nyújtsak mindennapi problémáik megoldásában – tette hozzá. Mivel négy éve működik a jelenlegi testület, nem kis kihívás számára, hogy beilleszkedjen, de már az első ülésen kedvező tapasztalatokat szerzett. Reméli, hogy hasznos tagja lehet a jól működő csapatnak. Olyan élhető városnak tartja Beledet, ahol öröm letelepedni, és szeretné, ha ez mindig így maradna.

Beküldés dátuma: 2018. 11. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés