Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Lovaskultúra népszerűsítése Csornán

OB kvalifikációs bemutatót rendezett nemrégiben a Csornai Lovas Klub Egyesület. A megszerzett pontszámok alapján megyénként hárman jutottak tovább a Magyar Lovas Szövetség „C” kategóriás fogathajtó bajnokságára.

A résztvevők többsége Győr-Moson-Sopron megyei volt, de Szlovákiából, Zala és Vas megyéből is érkeztek lovasok. A kunszentmiklósi Bakó János szerint örvendetes, hogy egyre több a fiatal versenyző.
A pálya hosszát és a megengedett iramot az országos lovas szövetség állapítja meg – mondta a 2-es szintű nemzeti bíró. Ebben a kategóriában 230 m/perces iram a megfelelő. A 640 méter hosszú pályán 167 másodperc az alapidő, ami azt jelenti, hogy ezen időn belül kell meghajtani a pályát a táblákkal jelzett bóják sorrendjében, az 1-estől a 20-as akadályig. Egy-egy bójáról levert labdáért 3, az időtúllépést pedig másodpercenként 0,5 hibapont jár a versenyzőnek.

Póni ló 1-es fogat helyezettek: 1. Ivánkovics Zsanett (Hanság LS). 2. Stoiber Dávid (Börcs SE). 3. Horváth Kristóf (Jánossomorjáért LSE).
Póni 2 es fogat helyezettjei: 1. Csekő Brigitta Dóra (Börcs SE). 2. Horváth Szabolcs Károly (Börcs SE). 3. Burányi Zsófia (Börcs SE).
Nagy ló 2 es fogat helyezettek: 1. Fülöp Zsolt (Győrság LE). 2. Geröly Tibor (Főnix LE). 3. Komálovics Ottó (Lukácsházi SE).

A Csornai Lovas Klub Egyesület megköszönte valamennyi fogat részvételét. Tájékoztatásuk szerint az idei évben csak egy versenyző tudott Szlovákiából részt venni, ezért Vankó Imrének külön köszönetet mondtak, hogy jelenlétével fokozta a verseny színvonalát.
A nap folyamán póni lovagoltatás, ugrálóvár, kocsikáztatás várta a kisebbeket. A Honfoglaló című előadás, valamint az önkéntes tűzoltók szórakoztatták a közönséget.

Beküldés dátuma: 2021. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés