Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ma már meg lehet gyógyulni a rákos betegségből!

Miskovszky Vilmos a budapesti Semmelweis Egyetem befejezését követően, 1968-ban először sebészeti állást pályázott meg. Szakvizsgáját követően úgy tapasztalta, hogy e szakágból „túlkínálat” van, ezért Debrecenben letette a nőgyógyászati vizsgát is. 2001-ben úgy hozta az élet, hogy a több mint három évtizednyi  kapuvári praktizálás után átkerült Csornára, ahol nagyon sokat tanult a kiváló szakemberként számontartott Ruzsicska Tibor főorvostól. Később az osztályvezetői feladatokat is átvette tőle.
– Annak idején hevesen tiltakoztam a csornai szülészet-nőgyógyászat megváltoztatása ellen. Sajnos,  nem sikerült megtartani az akkori osztály szerkezetét, ezért lemondtam a vezetéséről, de egy darabig még itt dolgoztam szerződéssel. Mióta megszűnt a kórházban az aktív nőgyógyászati ellátás, nem járok át Csornára – mondta dr. Miskovszky Vilmos, aki a kapuvári magánrendelésén fogadja a pácienseket, és a kórház egynapos sebészeti részlegén végzi a műtéteket.
A terhesgondozással nincs probléma, de mióta Csornán és Kapuváron is megszűnt a fekvőbeteg-ellátás, a szülő nőknek nehezebb dolga van. Megyénkben csak Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron kapnak megfelelő elhelyezést a kismamák. Mindegyik kórházban éjjel-nappal három-négy szakorvos látja el a szolgálatot, tehát jó körülmények várják a szülő nőket.

A dohányfüst a legrosszabb és legbüdösebb parfüm, mégis sok nő alkalmazza.
Ma már egyetlen betegnek sem volna szabad meghalnia méhnyakrákban, csak időben kellene elmenni az orvoshoz. A vírusfertőzésen átesett nők nagyobb eséllyel kapják meg a méhnyakrákot, melynek kezelése eredményes lehet, ha korán felfedezik. A dohányzás nagymértékben megnehezíti a kórokozótól való megszabadulást. A problémák maguktól nem oldódnak meg, ezért el kell menni az ellenőrzésekre. A hölgyeknek csak egy bizonyos köre jelenik meg a rendszeres szűrővizsgálatokon, míg mások csak akkor kapnak észbe, ha már baj van – fogalmazott az orvos. Szűkebb hazánkban, a Rábaközben az érintettek 35-40 százaléka jelentkezik orvosánál. Dr. Miskovszky Vilmosnak nem egy, hanem sok rákos beteget sikerült eddig megszűrnie. Nemrég olyan páciense kereste fel magánrendelőjében, akinél 1995-ben diagnosztizálta a petefészekrákot, de a gondos ellátásnak köszönhetően felgyógyult ebből a betegségből.

A szülőknek kellene a leghamarabb észrevenni, hogy gyermekük bajba került, és helytelen mintát követ.
Dr. Miskovszky Vilmos készséggel vállalja a felvilágosító előadásokat, ezért ha hívják, mindig elmegy. Tavaly fiatal lányoknak tartott tájékoztatót az általános iskolában. Az éretlen, hiányos ismeretekkel rendelkező diákok túlságosan fogékonyak a kereskedelmi televíziók által sugallt léha életmódra, pedig nem kellene követni  ezeket a trendeket. A tinik lehetőleg még a nemi élet megkezdése előtt konzultáljanak a szakorvosokkal, akik ellátják őket a szükséges tanácsokkal
Beküldés dátuma: 2013. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés