Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Magánalapítvány támogatja a belgyógyászati osztályt

A Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet krónikus belgyógyászati osztálya rendelkezik a működéshez feltétlenül szükséges, előírt felszerelésekkel, ezért a nemrég létrehozott alapítvány révén olyan plusz dolgokat szeretnének beszerezni, amelyek nagyban növelnék a betegek komfortérzetét.

 

2017. decemberében jegyezték be a Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet krónikus belgyógyászati osztályának „A remény hal meg utoljára” elnevezésű alapítványát. A magánalapítványt az egyik itt kezelt beteg hozzátartozói hozták létre a krónikus belgyógyászati osztály munkájának jobbítására.
A jövedelemadó 1 százalékának felajánlásait egyelőre nem tudják fogadni, mert erre csak a közhasznú alapítványok jogosultak. Az alapítvány céljait dr. Juronics Katalin ismertette: a krónikus belgyógyászati osztályon olyan diagnosztikus berendezések, kényelmi eszközök beszerzését tervezik, amelyek a betegek jobb ellátását, a könnyebb diagnózis felállítását, a komfortfokozat javítását eredményezik.
– Egyelőre a terveink közt olyan berendezések szerepelnek, mint például a 24 órás vérnyomásmérő automata, amit nemrég be is szereztünk. Szeretnék kényelmesebb fotelt, hozzá légkamrás ülőpárnát, minden szobába légtisztító berendezéseket, hisz a fekvőbetegek szempontjából nagyon fontos a szoba levegőjének frissítése, illatosítása. Az időseknél gyakran probléma a vénás vérvétel vagy a vénán keresztül beadott gyógyszerezés, ezért véna szkennert akarunk vásárolni. A szobákba falra felszerelhető televíziókészüléket is szeretnénk beszerezni. Másik cél a nővéreink továbbképzésének finanszírozása. Az eszközök beszerzésének nem olyan magas a költsége, inkább az okoz nehézséget, hogy több kell belőle. A nő és a férfi osztályon is van 3-4 kórterem, így legalább 8 légtisztító kellene. Sok kicsi sokra megy alapon lesz mire költeni az alapítványi támogatást – hangsúlyozta a gasztroenterológus, belgyógyász.
Az aktív ellátás megszüntetése óta egyre nagyobb szükség van a krónikus belgyógyászati osztályra. A kórház dolgozói félig-meddig aktív ellátást nyújtanak, mert a betegek nem szívesen mennek el máshova, így amit csak lehet, megpróbálnak helyben megoldani.
– Szakképzettségünk megvan hozzá, de sajnos a kezünk részben meg van kötve, tehát bármilyen ellátást nem szabad felvállalnunk. A beteg bármennyire ragaszkodik ahhoz, hogy itt szeretne maradni, mert van egy határ, amin már nem léphetünk túl, és tovább kell küldenünk, mert a szakmai szabályokat kell betartanunk ilyen esetekben.
Dr. Juronics Katalin az adományozók megnyugtatására elmondta: Nagyon vigyáznak arra, hogy rendben legyen az alapítvány adminisztrációja, hajszál pontosan elszámolnak a pénzzel, minden egyes vásárlást precízen rögzítenek.
Az alapítvány kuratóriumának elnöke leszögezte: – Minden orvosi beavatkozás, gyógykezelés csak akkor lesz eredményes, ha ehhez megfelelő szakképzett ápolói személyzet is tartozik. Kapuváron jó munkát végző, jól képzett nővércsapat van. A betegek nagyon elégedettek az osztály munkájával, és hogy még inkább érezzék a törődést, az alapítványi támogatások révén szeretnék komfortosabbá tenni környezetüket. Feladatuk, elképzelésük rengeteg, és abban reménykednek, hogy sokan támogatják bennünket.

Beküldés dátuma: 2018. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés