Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezete a Fidelitas

Rábaközi Televízió: 2011.március 1-jén kezdte meg a munkáját az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos. Mit jelent ez a tevékenység?
Mihalovics Péter: – Feladatom, hogy elkészüljön az év második felére egy olyan ifjúságpolitikai koncepció, amely iránymutatásokat ad a kormány részére, amikor az ifjúsági intézményrendszer átgondolásáról folyik a vita, amikor azokat a döntési előkészítéseket kell szóba hozni, amelyek részben közép-, vagy hosszútávon érintik a fiatalok jövőjét. Első olvasatban készítünk egy olyan vitairatot, amelyet július 18-án mutatunk be Budapesten, majd országjárásra visszük a következő két hónapban.

Rábaközi Televízió: Ön rövid időn belül másodszor jár Csornán. Ilyen jó a kapcsolata a helyi Fidelitas csoportjával?
Ágh Péter: – Csornára mindig örömmel jön az ember, s nemcsak azért, mert ha Szombathely és Budapest között közlekedek, akkor megáll az intercity és húsz percet örömmel el tudok tölteni, hanem mert nagyon lelkes fiatalok vannak itt, akik a Fidelitasnak nemcsak a szellemiségét képviselik, hanem kifejezik azt a fajta tevékenységet, amelyet a szervezetünk végez. Gyopáros Alpár volt, aki elkezdte ezt a munkát korábban, és lelkes követői folytatják a tevékenységet. Bízom benne, hogy a közélet minél több fiatalnak felkelti az érdeklődését, mert ellenkező esetben a döntések a fejük felett születhetnek meg. Megvan az a keret – az országgyűlési képviselőkön, a jelentős tagságon, az elszánt fiatalokon, mint például a csornaiakon keresztül –, hogy az új nemzedék az elkövetkezendő évek nyertese legyen.
A Fidelitas csornai szervezete idén ünnepli a 10. születésnapját, mely valóban különleges alkalom lesz számukra. Major András, a Fidelitas csornai elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: – Nagyszabású rendezvénnyel szeretnénk ezt ünnepelni, melyre valószínűleg nyár végén vagy az ősz elején kerítünk sort. Meghívtunk a csornaiak és kiscsornaiak körében nagyon kedvelt zenekart, szeretnénk lehívni focitornára a magyar kormány válogatottját, valamint a megyei Fidelitas-csoportokat, továbbá az ifjúsági szervezetek csapatait, illetve több híres politikus megjelenésére is számítunk. Az  legnépszerűbb internetes közösségi portálon, a Facebookon több mint 1400 csornai és Csorna környéki tagunk van. Folyamatosan frissülő honlapunkon betekintést nyerhetnek a Fidelitas életébe, rendszeresen beszámolunk taggyűléseinkről, illetve beszámolunk a csornai fiatalokat érintő ügyekről is. A  www.csorna.fidelitas.hu-ra kattintva lehet elérni a kérdőívünket, amelyet szeretnénk, ha minél többen kitöltenének, és ezen keresztül is minél több fiatal szólalna meg, és mondaná el véleményét.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play