Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyarország számára saját polgárai legyenek a legfontosabbak

Miután a helyére kerül a rendszer, törvényben kell foglalni, hogy a helyben megtermelt élelmiszert ugyanott tudják értékesíteni a magyar gazdák - szögezte le a MAGOSZ elnöke, majd hozzátette: a feltételrendszereket szintén ehhez kell igazítani. A gazda becsülettel éljen meg a munkájából ott, ahol a földjével is gazdálkodik. Jakab István mindettől a vidék további fellendülését várja, mert ha a gazda sikereket ér el településén, akkor gyermekét sem iskolázza be máshova, s nagy valószínűséggel egyéb szükségleteit is otthonában fogja kielégíteni. - Nem szükséges a faluban megtermelt zöldséget vagy gyümölcsöt Európán körbeutaztatni, hogy a falutól tíz kilométerre lévő város piacára eljusson - sorolta szempontjait az elnök, mely szerinte nemcsak a gazdák, de a többi állampolgár érdeke is.
Az országgyűlési képviselő  a tudatos vásárlói magatartást hangsúlyozta, mert sok esetben a fogyasztók fogják eldönteni a gazdák és ezen keresztül a vidék, valamint az ország helyzetét. Mielőtt az emberek leemelnek a polcról egy-egy készterméket, gondoljanak a következőre: ha az általuk választott élelmiszer magyar áru, akkor közvetve ők is hozzájárulnak a hazai munkahelyek megőrzéséhez.
Fenyőházi Tibor, a gazdakörök megyei elnöke korábbi interjújában arról beszélt, hogy hamarosan nyílik Csornán is a vásárlók szempontjából rendkívül előnyös termelői bolt. Jakab István szintén a Kormánytól várja az aktív közbeavatkozást, hogy a megrekedt folyamatokat véghez tudják vinni. - Nem véletlen, hogy akadozik az üzlet nyitása, hisz ehhez nem kapnak segítséget az emberek - szögezte le Jakab István. Az Egyesült Államokban tizenöt esztendeje jól bevált program  a közvetlen értékesítés a farmerek számára, de ők évente kapják a támogatást - mondta a MAGOSZ elnöke.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play