Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyaros jelleget hangsúlyozó rendezvény a Gombóc napok

Dukai Zoltán és Turbók Attila a nemzeti érzület fokozására hozták létre 2011-ben az első Gombóc napok elnevezésű programot, ezért már tavaly is olyan zenekarokat hívtak koncertezni, mint az Ismerős arcok, a Szkítia, vagy az akkoriban alakult, magyar folk-rockot játszó Örökség együttes. A három csapat a koncertfolyamban majdnem hat órán át szórakoztatta a közönséget. Az egy esztendővel ezelőtti sikeren felbuzdulva a szervezők ismét „vették a bátorságot”, és 2012-ben megint életre hívták a gyermekprogramokkal tarkított mulatságot.
A  rendezvénysorozat péntektől vasárnapig tartott, s első napra időzítették az óvodásoknak és az iskolásoknak szóló műsorokat. Az interaktív játszóházban változatos tevékenységet kínáltak a kicsiknek és a nagyoknak. Bárki kipróbálhatta a népi játékokat, de bekapcsolódhatott a vetélkedőkbe, akinek pedig úgy hozta a kedve, kitombolta magát a Csiribiri mozgásfejlesztő tornán. A készségfejlesztő játékokkal a Tudorka Gyermekfejlesztő Központ munkatársai ismertették meg a fiatalokat, akik közül a vállalkozóbb szelleműek vidám színpadi gyakorlaton is tesztelhették ügyességüket. A hanyi íjászok a jurta sátorba invitálták érdeklődőket, ahol közelebbről is megismerkedhettek az őseink harci eszközeivel. A második nap  első fele inkább az evésről szólt, de délután a húrok közé csaptak a nemzeti rockban utazó zenekarok, mint a Historica és a Jászmagyarok, Kapuvárról pedig a Steamy csapata. Az esemény zárásaként a Junior Mozgásstúdió által szervezett családi napon szórakozhatott a nagyérdemű.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play