Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Magyarul köszöntötte őket a Szentatya

Mivel Fertőszentmiklóson kezdte papi hivatását, az akkori káplán ismerősökre tett szert a településen, így kézenfekvő volt, hogy az ottani egyházközség tagjaival utazzanak Olaszországba. Németh István plébánoson kívül az ötven fős társaság a lelki vezetését volt felettese, Péntek József atya vállalta. 
A kirándulással vegyített úton minél több látnivalót szerettek volna megtekinteni, ezért a program zarándok jellege némileg csökkent - mesélte a bágyogszovátiak lelkipásztora. - Ha hívő ember látogat Rómába, csak zarándokként járhat ott. Jómagam hatodik alkalommal érkeztem az örök városba. A legfontosabb látnivalók közé a négy nagy bazilika tartozik: a világ első számú temploma, a Lateráni Szent János bazilika, a Szent Péter, és a város falain kívüli Szent Pál bazilika, valamint a Santa Maria Maggiore székesegyház. Németh István beszámolt arról is, hogy eljutottak a vatikáni múzeumba, s látták a Sixtus-kápolnát. Idegenvezető kalauzolásával megcsodálták az antik Rómát, a hatalmas amfiteátrumot, a Colosseumot, és a Trastevere negyedet, ahol a Szent Cecília templomba is betértek. 
A Szent Atya szerdai napokon fogadja az egybegyűlt zarándokokat, s mint az egyház legfőbb tanítója, tanácsaival látja el az elé járuló híveket - hangoztatta a bágyogszováti plébános. A Szent Péter téren közel harmincezer áhítatos ember hallgatta az olasz szöveget, de a mieinket olyan megtiszteltetés érte, hogy magyar nyelven köszöntötte őket a katolikus egyház feje.
A lelkipásztor a következőkben foglalta össze az utat: Egy római zarándoklat mindig a hitbeli megerősödéshez vezet, valamint annak közvetlen megtapasztalása, hogy az egyház él. Németh István szerint az emberekben lévő csüggedést fel lehet oldani az ilyen tartalmú látogatással, s hazatérés után a helyi egyházközségben tovább erősíti a lelkeket. Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek