Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

Egy évvel az innovációs centrum létrehozása után jelentős mérföldkőhöz érkezett a Laurastar Services Kft.: letették a csúcsminőségű vasalórendszerek gyártójaként ismert anyacég új, 4800 négyzetméteres csarnokának alapkövét Kapuváron, az Ipartelepi úton.
A nemzetközi színtéren hírnevet szerző svájci családi vállalkozás 2007-ben telepedett le Kapuváron. Jean Monney elkötelezett hazánk, illetve a régió iránt. A gyár fejlesztései nemcsak térbeli növekedést jelentenek a Rábaközben, hanem újabb munkalehetőséget sok-sok embernek. A Laurastar elnöke megköszönte a magyar állam, a helyi, valamint régiós hivatalok és szervek, valamint Kapuvár polgármesterének támogató hozzáállását, mellyel segítették az új beruházás megindítását. A mostani projekt nem jöhetne létre a magyarországi menedzsment és a dolgozók kiváló munkája nélkül – hangsúlyozta Jean Monney.
Jelenleg 50-en dolgoznak a Laurastar kapuvári üzemében, de az optimista előrejelzések szerint 2020-tól már 110 foglalkoztatottal számolhatnak.
Tóth Tihamér szervizvezető maga és munkatársai nevében kijelentette: igyekeznek a beléjük vetett bizalmat a jövőben is megszolgálni.
A Laurastar kapuvári szervizüzemének tavaly októberi elindításakor is jó benyomást szerzett az itteni munkakörülményekről és fejlesztésekről Peter Burkhard. Svájc magyarországi nagykövete szerint nem elhanyagolható szempont a megfelelő személyzet megtalálása, ami egyre nagyobb kihívást jelent világszerte, de Kapuváron sikerült túllépni ezen az akadályon. A magyarországi termelőcégek sikerességének titka a hozzáadott értékben és a produktivitásban rejlik. Mivel a szervizüzemhez hamarosan gyártókapacitás is csatlakozni fog, mindét előny kamatoztatható lesz.
A kapuváriak büszkék arra, hogy a prémiumkategóriás vasalókat gyártó és forgalmazó cégcsoport európai kapacitásának bővítéséhez az ő településüket választotta. A Laurastar több mint egy évtizedes itteni jelenléte valóságos sikertörténet – fogalmazott Hámori György. A polgármester az előzetesen kiérdemelt, majd az időközben megszolgált bizalom jelentőségét hangsúlyozta. – Mi azon leszünk, hogy a Laurastar tervei, elvárásai megvalósulhassanak a városban, és továbbra is azt kívánom, érezzék jól magukat Kapuváron.
A tervek szerint jövő év közepére elkészül a gyárépület, ahol új gépek előállításával fogják kiegészíteni az eddig meglévő szervizfeladatokat. A projekt részeként gyártósorokat és logisztikai részleget telepítenek az objektumba. A beruházás teljesen más dimenzióba helyezi a céget, ahol hatékony szervezetfejlesztésre lesz szükség. A szériagyártás 2020. január 6-án indulhat meg Kapuváron.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 17.

További hírek

Hirdetés