Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Már nem a Margit Kórház léte a kérdés, hanem a hogyan tovább

A Margit Kórház igazgatója a küldetés kettős céljáról beszélt: Szerették volna feljebb srófolni a helyi kórház állami finanszírozását, mert a jelenlegi formában ennyi pénzzel nem üzemeltethető tovább. A látogatás másik oka pedig, hogy megismerjék a minisztérium elképzeléseit az intézmény struktúrájára vonatkozóan. - A kórház adósságállománya az elmúlt évben nem növekedett - mondta a főorvos. Az ennek hátterében álló központi segítség fejében viszont Csornának kötelezettségeket kell vállalnia: aktívan közreműködik a felsőbb szerv által javasolt szerkezetátalakításban. A fekvőbetegek felvételére alkalmas osztályok mátrix rendszerben működnek: A 74 ággyal üzemelő belgyógyászaton fogadják a neurológiai ellátást igénylő pácienseket, valamint itt oldják meg a korábbi kormányzati döntés miatt megszüntetett tüdőgyógyászati  gondozást. A másik aktív ellátóegység a szülészet-nőgyógyászattal kiegészült sebészet. A szívinfarktus gyanúval, illetve koszorúér tágításra felvett betegeket Győrbe irányítják. Dr. Winiczai Zoltán kifejtette: nem gondolkodnak a járóbeteg ellátás bővítésében, inkább a meglévőket erősítenék meg. Ha a szakrendelők méltó körülmények között működnének, kiválthatnák a fekvőbeteg-ellátás egy részét, továbbá a Semmelweis-tervben szintén prioritást élvez a prevenció.
A Margit Kórház igazgatója budapesti látogatása alkalmával ismertette pályázatának részleteit dr. Szócska Miklóssal, aki modellértékűnek jellemezte a csornai elképzelést, különös tekintettel a kór megelőzésében és a betegutak kialakításában. Miről volt még szó a fővárosi megbeszélésen? Szinte biztos, hogy marad a belgyógyászat, a sebészet viszont átalakulhat egynapos ellátási formára, a szülészet-nőgyógyászattal kapcsolatban még nem foglaltak állást. Örömmel vette az államtitkár a sürgősségi ambulancia megnyitásának ötletét, mert ha létrejönne ez  az egység, akkor hamarabb szakellátásban részesülhetnének a betegek.
Dr. Winiczai Zoltán úgy véli, ma már nem a Margit Kórház léte a kérdés, hanem, hogy milyen formában folytathatja működését. Maga részéről február hónapban többfordulós regionális tárgyalássorozatra számít, amelyen megvitatják a megyei egészségügyi feladatmegosztást, s ezen belül a csornai intézmény szerepét.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés