Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Már nemcsak a helyieket érdeklődnek a civilek rendezvényei iránt

A Beled Jövőjéért Egyesület állandó aktív tagjaira mindig számíthat, akik önként ajánlkoznak egy-egy rendezvényen való közreműködésre. A civil csoport márciusban tartja évértékelő tanácskozását, de Némethné Erdős Ivetta televíziónknak nemrég összefoglalta a múlt esztendő eseményeit.

A 2008-ban alakult Beled Jövőjéért Egyesület tagjai valamennyien önkéntes munkát végeznek, és szívesen vesznek részt a rendezvényeken. Az idei esztendőt tavasznyitó kerékpártúrával kezdték, amikor a szomszéd településre bicikliztek át a belediek, ahol a Dénesfáért Egyesület tagjaival közösen nézték meg a nagy történelmi múltra visszatekintő Cziráky-kastélyt. A tavaszi fesztiválon az óvodások és az iskolások műsorát láthatták az érdeklődők, a nap végén pedig szabadtéri koncerttel örvendeztették meg a vendégeket.
A csoport tagjai az évtizedes múltra visszatekintő pünkösdi fesztiválon mutatták be főzőtudományukat. A dénesfai falunapra ugyancsak kitettek magukért.
A vállalkozó kedvűek csatlakoztak az Országfutáshoz, melyre néhány nappal korábban kellett regisztrálniuk. A belediek a megadott napon és időben sikeresen teljesítették a távot.
A karácsonyi készülődés jegyében az adventi koszorú elkészítése minden évben az egyesületre vár. Két évvel ezelőtt vásárolták a Betlehemet, melyet a város közterén helyeznek el. Tavaly az első gyertya meggyújtása alkalmával vásárt rendeztek, melyen valamennyi civil szervezet, de még a vállalkozók is részt vettek. Az eladásból származó összeget jótékony célra ajánlották fel.
2015 év végén másodszor szervezték meg a Delta Testépítő Klubbal közösen a szilveszteri futást. A nagy érdeklődést kiváltó programot idén is szeretnék megrendezni. Az aktív futók nemcsak helyből és a környező településekről érkeztek, hanem soproniak és jánossomorjaiak is beneveztek a versenyre.
Némethné Erdős Ivetta 2014 nyarán vette át a Beled Jövőjéért Egyesület vezetését. Egyik fő céljának tekinti, hogy továbbra is jó kapcsolatot tarthatnak fenn a többi civil szervezettel, és szeretettel várják őket rendezvényeiken.
2015 legnagyobb pozitívuma talán az, hogy rendezvényeiken már nemcsak a helyiek, hanem a környező településeken élők is részt vettek.
– Szeretnénk, ha minél többen jelentkeznének az egyesülethez, mert örömmel fogadjuk a lelkes tagokat, akiknek új és kreatív ötleteik lehetnek.
2016 elején az alapszabályzat rendbe tételével kezdődött a munka, hogy jogi szempontból is megújulva kezdhessék az évet – mondta Némethné Erdős Ivetta. Hozzátette: folyamatban van több olyan működést támogató pályázatuk, melyek ha kedvező elbírálásban részesülnek, még bátrabban látnak neki a szervezőmunkának.

Beküldés dátuma: 2016. 02. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés