Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Még az idén felújítják a bágyogszováti óvodát

Hosszú múltra tekint vissza az intézmény, illetve az annak helyet adó épület. A bágyogszováti óvodaépület elődje 1774-ben készült el, mely Horváth László hadbíró tulajdona volt, és 1948-ban került a községhez. 1956-ban indult meg az óvodai nevelés a községben. Az épületet több alkalommal is felújították: 1979-ben lebontották a régi konyhát, valamint kettő helyett három csoportot alakítottak ki. Kemény László tanácselnök irányításával 1987-ben lebontották az eredetileg épült két csoportszobát, bevezették a központi fűtést és beépítették a tetőteret, amit azóta is szívesen használnak, hiszen itt pihennek délutánonként a gyerekek, valamint a nagyobb társas rendezvényeket is ezen a helyen tartják.


A bágyogszováti óvoda vezetője elégedett a fenntartó által finanszírozott intézmény technikai berendezéseivel, de minden olyan pályázaton részt vesznek, mellyel tovább fejleszthetik az óvodát. Támogatásból rendezték be a tornaszobát, és szerezték be a játékok jelentős részét, a folyosóra pedig új padokat fognak elhelyezni szeptemberben. Az udvart is szépen berendezték, mert faházzal és kerti bútorokkal tették még kényelmesebbé a gyerekeknek; ezenkívül mászóvárat, ugrálóasztalt és hintákat állítottak fel a szabadba.

A bágyogszováti önkormányzat 8,2 millió forintot nyert az Önkormányzati Minisztériumtól. A pályázati pénzből kicserélik a palatetőt, korszerűsítik a fűtést és a vizesblokkokat, valamint új nyílászárókat építtetnek be a mostaniak helyére.


A ‘80-as években íratták be a legtöbb gyermeket az óvodába, mert akkoriban 90 kicsi nappali ellátásáról gondoskodtak. A két csoportban jelenleg 48 kisgyermekkel foglalkoznak az óvónők Bágyogszováton. Az intézményben arra számítanak, hogy a következő nevelési évben néhány fővel megint kevesebben iratkoznak be, de azt követően talán tartani tudják a létszámot. - Óvodánk reggel hét órától délután négyig van nyitva, s ez idő alatt arra törekszünk, hogy minden gyerek jól érezze magát, és egyéni képességének megfelelően fejlődjön - tájékoztatott Komlósi Éva. A csemeték mindennapjaihoz tartozik a körjátékok és a mondókák tanulása, a mesélés és a sok-sok mozgás. Az óvónők célja, hogy mire a gyermekek átlépik az iskola kapuját, olyan magabiztos elsősök legyenek, akik megállják a helyüket az oktatási intézményben is.

Beküldés dátuma: 2010. 05. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play