Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Még mindig jobb a csupasz lépcsőház, mint a büntetés!

Veszélyességi szempontból az egyik legsúlyosabb dolognak számít a menekülők akadályozása, ezért a lépcsőházi torlaszokat a tűzoltóság szigorúan bünteti. A szempont a következő: “Az ott lakók biztonsága szavatolva legyen”. A katasztrófavédelem menekülési útvonalnak tekinti lépcsőházakat, amelyek arra szolgálnak, hogy a tűzoltók megközelítsék a lakásokat, illetve az ott élők biztonságosan elhagyják a területet. A lépcsőházakban elhelyezett bármilyen éghető, illetve egyéb anyag mind akadályt jelent az esetleges káreseménynél, ezért gátolja a menekülést. Különösen a sötét és füsttel telítődött helyiségekben nehezítik meg a mentést, mert könnyen elbotlanak benne az emberek – hangzott a nyilatkozatban. A lakók által kihelyezett tárgyak gátolják a tűzoltókat a mentési folyamatokban, továbbá különösen veszélyesek a műanyagok, mert égés közben olyan mérgező gázokat bocsátanak ki a levegőbe, amelyek tovább súlyosbítják a helyzetet. Kiss László tűzoltó főhadnagy külön felhívta a figyelmet arra, hogy tilos zárva tartani a közlekedőhelyiségeket. A folyosók ajtaját úgy kell kialakítani, hogy azok belülről egyetlen mozdulattal nyithatóak legyenek.

A lakóközösségek bármikor számíthatnak az ellenőrzésre.
Az előírások betartását a katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya szúrópróbaszerűen ellenőrni, illetve ha olyan jellegű lakossági bejelentés érkezik, amely szerint gátolva van a menekülési útvonal, szintén átnézik az érintett lépcsőházakat. Az új építésű lakóházakba már füstelvezető rendszert terveznek, de a régebbiek ilyennel nem rendelkeznek. A hatóságok az eltorlaszolt lépcsőházak és ajtók esetében 60 ezer forinttól terjedő tűzvédelmi bírságot szabhatnak ki, de számukra nem ez a legfontosabb, hanem hogy a lakók ki tudjanak menekülni.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 11.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play