Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Még több fiatal és még több csornai a CSSE-ben

A CSSE igazolt labdarúgóinak száma – a női focistákat is beleszámolva – közel háromszáz fő. Mivel körzet központként működnek, az U12-es csapatot is elindítják a bajnokságon. Családi János szerint nem egyszerű feladat megteremteni a megfelelő körülményeket és a képzéshez biztosítani az edzőket és akkor még ott van a többi szakosztály is.

A CSSE labdarúgói június utolsó napjaiban kezdték meg a felkészülést, mivel az NB III-ba jutó csapatnak július 30-án bajnoki mérkőzése lesz. Családi János abban bízik, hogy mire lejátsszák ezt a meccset, egy eredményes átigazolási időszakon lesznek túl.
– Sikerült mindenkivel olyan tárgyalásokat folytatni, amelyek alapján megszülettek a megállapodások tette hozzá a Csornai Sportegyesület elnöke, aki annak idején azt ígérte a szeptemberben kezdődő megyei I. osztályú bajnokságon elinduló játékosoknak, hogy aki kitart és végig küzd, és felkerülnek az NB III-ba, mindenképpen maradhat a csapattal. Az elnök beszélt a játékosokkal és a többség úgy döntött, nem vált egyesületet. Néhány, kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgó jelezte, hogy azért körülnézne, hátha akad számára olyan csapat, ahol többet bizonyíthat.
Családi János a labdarúgócsapat összetételéről elmondta: A következő idényben hat új érkezőre és két-három távozóra számítanak. Mindig előnyben részesítették a csornaiakat, ezért az új játékosok mind a városban élnek, ráadásul a focit is itt helyben kezdték el. Képességeik révén bekerültek a magasabb osztályokba, de most megpróbálják őket hazacsábítani. A CSSE elnöke elmondta a legidősebb új játékos huszonhárom éves, sőt közülük ketten még húsz esztendősek sincsenek.

Kemény felkészülési időszak vár az NB IIIL-ba bejutott csornai focistákra, mert a heti négy-öt edzés mellett hétköznap és hétvégén is lesznek meccsek, melyek közül két alkalommal hazai pályán játszanak. – Bízom benne, hogy sikeres év elé nézünk – jegyezte meg Családi János.
A televíziós riport készítésekor még nem dőlt el az NB III-as bajnokság csoportbeosztása, ezért a csornaiak kíváncsian várták a fejleményeket. Egyetlen kérésük volt, hogy a csornai búcsúkor itthon játszhassanak, de nagy valószínűséggel nem szombaton, hanem vasárnap lenne a meccs. Annyi viszont már tudható, hogy a térség NB III-as csapatai a nyugati csoportba kerülnek, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a környék csapatai közül csak a CSSE játékosai szerepelhetnek a magasabb osztályban. Sopron a megyei I-ben folytatja a munkát, Mosonmagyaróvár feljutott, Pápa viszont visszalépet az NB III-tól.

Családi János kemény bajnokságokra számít az őszi szezontól. Példaként említette a balatonfüredi, a móri, a zsámbéki és a nagykanizsai labdarúgókat, mert velük is fognak mérkőzni. Most még háromszor húsz csapatos, a következő idénytől pedig négyszer tizenhat csapatos bajnokságon vesznek részt. A Csornai Sportegyesület elnöke azt szeretné, ha a nézőknek élvezetes játékban lenne része és a csornai csapat a tabella első felében lenne a bajnokság végén.

– Inkább a fiatalokban bízunk, mint a kiöregedő játékosokban, azonban rutinos játékosokra is szükség van. A fiatalokban még több bizonyítási vágy van, talán jobban éhesek a sikerre, mint a harminc egynéhány éves, NB I-et is megjárt labdarúgó – fogalmazott az elnök - aki azon sem csodálkozna, ha országosan is felfigyelnének arra, hogy a felnőtt csornai csapatban főleg a fiatalok révén szeretnének előbbre jutni, valamint sok a helyi kötődésű játékos náluk.
Az NB III-as bajnokságban részt vevő csapatokat támogatja az MLSZ, de nem annyival, amennyivel többe kerül a felsőbb osztályba lépés, ezért a Csorna SE további támogatókat, szponzorokat keres. Néhány ígéretet már kaptak, de szívesen fogadnának új támogatókat is, hogy segítsék a csornai futball fejlődését.

Beküldés dátuma: 2022. 07. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés