Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Még több megrendelőre számítanak a Hantechnél

A Hantech Zrt. 2011 márciusában adta be azt a gépvásárlásra vonatkozó pályázatát, melyre júliusban meg is érkezett a pozitív válasz. Innentől kezdve az események felpörögtek: augusztusban már érvényes és aláírt szerződéssel rendelkeztek. Tallér György, a Hantech Zrt. felügyelő bizottságának elnöke az ünnepélyes átadáson beszélt azokról a berendezésekről, amelyeket az összesen 266 millió forintos beruházásból sikerült beszerezniük: 1 db 4500 KW-os teljesítményű Bystronic lézervágógépet, 2 db élhajlítót és 10 db Kemppi típusú hegesztőgépet, továbbá betelepítenek 2 db CNC esztergagépet is az üzembe.
A céget 1999-ben megvásároló tulajdonosok már az elején látták, hogy a termelés nem tartható fenn a régi módon, ezért az elmúlt tíz évben összesen 830 millió forint értékben valósítottak meg különböző beruházásokat, de a pályázatokon kívül is több sikeres fejlesztést tudhatnak magukénak. Az egymilliárdot megközelítő berendezések vásárlásával mára jól prosperáló gépgyártó és forgalmazó cég  lett a Hantech Zrt.
Rétvári Bence az ünnepségen megjegyezte: Mostanság talán még nagyobb értéke van a munkahelyteremtő beruházásoknak, mint akár három-négy éve, mert csak szorgalommal lehet előbbre jutni. Az  értékteremtő tevékenység a Hantech üzemében nemcsak megfogalmazott elképzelés, hanem maga a beteljesült valóság. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a dolgozóknak sem mindegy, hogy olyan gyárba jöhetnek be nap mint nap, ahol a fejlesztésekről beszélnek.
– Amit tizenkét évvel ezelőtt ígértem önöknek, már túlteljesítettük – szögezte le Zelenka Pál. Mint a hitel nélkül működő cég egyik tulajdonosa elmondta: a piacnövekedéssel csak akkor tudnak élni, ha modernizálják az üzemet. A dolgozók ugyancsak jól jártak, mert 2011-ben tíz százalékos bérfejlesztés volt a Hantechnél.
A gyár vezetői büszkék elért eredményeikre, mert a gazdasági válság közepette sikerült jelentősen előbbre lépniük. A Hantech forgalma osztrák és német kapcsolatainak köszönhetően tavaly is emelkedett, a jövőben pedig tovább szeretnék mélyíteni partneri együttműködéseiket, sőt 2012-re már újabb beadott pályázattal rendelkeznek. Céljuk a határidőre történő, magas színvonalú, nemzetközi piacok igényeit is kielégítő termelés.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés