Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Még több megrendelőre számítanak a Hantechnél

A Hantech Zrt. 2011 márciusában adta be azt a gépvásárlásra vonatkozó pályázatát, melyre júliusban meg is érkezett a pozitív válasz. Innentől kezdve az események felpörögtek: augusztusban már érvényes és aláírt szerződéssel rendelkeztek. Tallér György, a Hantech Zrt. felügyelő bizottságának elnöke az ünnepélyes átadáson beszélt azokról a berendezésekről, amelyeket az összesen 266 millió forintos beruházásból sikerült beszerezniük: 1 db 4500 KW-os teljesítményű Bystronic lézervágógépet, 2 db élhajlítót és 10 db Kemppi típusú hegesztőgépet, továbbá betelepítenek 2 db CNC esztergagépet is az üzembe.
A céget 1999-ben megvásároló tulajdonosok már az elején látták, hogy a termelés nem tartható fenn a régi módon, ezért az elmúlt tíz évben összesen 830 millió forint értékben valósítottak meg különböző beruházásokat, de a pályázatokon kívül is több sikeres fejlesztést tudhatnak magukénak. Az egymilliárdot megközelítő berendezések vásárlásával mára jól prosperáló gépgyártó és forgalmazó cég  lett a Hantech Zrt.
Rétvári Bence az ünnepségen megjegyezte: Mostanság talán még nagyobb értéke van a munkahelyteremtő beruházásoknak, mint akár három-négy éve, mert csak szorgalommal lehet előbbre jutni. Az  értékteremtő tevékenység a Hantech üzemében nemcsak megfogalmazott elképzelés, hanem maga a beteljesült valóság. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a dolgozóknak sem mindegy, hogy olyan gyárba jöhetnek be nap mint nap, ahol a fejlesztésekről beszélnek.
– Amit tizenkét évvel ezelőtt ígértem önöknek, már túlteljesítettük – szögezte le Zelenka Pál. Mint a hitel nélkül működő cég egyik tulajdonosa elmondta: a piacnövekedéssel csak akkor tudnak élni, ha modernizálják az üzemet. A dolgozók ugyancsak jól jártak, mert 2011-ben tíz százalékos bérfejlesztés volt a Hantechnél.
A gyár vezetői büszkék elért eredményeikre, mert a gazdasági válság közepette sikerült jelentősen előbbre lépniük. A Hantech forgalma osztrák és német kapcsolatainak köszönhetően tavaly is emelkedett, a jövőben pedig tovább szeretnék mélyíteni partneri együttműködéseiket, sőt 2012-re már újabb beadott pályázattal rendelkeznek. Céljuk a határidőre történő, magas színvonalú, nemzetközi piacok igényeit is kielégítő termelés.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play