Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megint megcsináltam! - A csornai Balaton-átúszó vallomása

A tengeri öböl- és rendszeres Balaton-átúszó dr. Baráth Csaba már gyermekkorában megpróbált sokféle sporttevékenységet, így egyéniben és csapatban is megmérette magát. Az egyetem befejezése után váltott át az úszásra és a futásra, s mindemellett a labdajátékok különböző válfajait sem hanyagolta. A csornai ügyvéd tudomásul veszi, hogy hetven felett már nem képes a korábbi teljesítményére, de a fiataloknak mindig azt mondja, hogy először érjék meg ezt a kort, és utána próbálják csinálni.
Tisztázni kell egyvalamit: dr. Baráth Csaba esetében nem pár kilométerekről van szó, hanem napi 100, illetve afeletti távokról. Biciklivel a környéken 20 - 55 kilométert szokott kerekezni, nagyobb túrák alkalmával pedig több mint 70 km-t is teljesít. Barátaival 2006-ban Passauból tekert haza, tavaly pedig a Duna eredőjétől kisebb-nagyobb megszakításokkal 1055 km-t biciklizett Csornáig. Mivel lakóhelyén nélkülözni kell a termált, minden hét végén a pápai fürdőben ússza le a szokásos két kilométert. Nem is oly rég még kerékpárral ment át a Veszprém megyei kisvárosba. Az idei Balaton-átúszáson nem voltak ideálisak a körülmények, és a hideg vízben többször úgy érezte,  kénytelen lesz feladni, de arra a gondolatra, hogy a túloldalon várja  a lánya, újult erőre kapott. A tengerben nem árt, ha óvatosabb az ember, mert olyan áramlásba is belekerülhet az úszó, hogy szinte semmit sem halad előre. Az ügyvéd hatvan éves kora előtt érezte magát ereje teljében, és ekkor úszta le egyéni csúcsát is. Partra éréskor első dolga a tea és a szőlőcukor-bevitel. Részleges izomszakadása miatt kis időre felfüggesztette a teniszezést, de a nyáron újból elkezdhette.
Dr. Baráth Csaba az utóbbi időben összeszedett néhány sportsérülést, ezért letisztázta magában: nem a kilométerek száma a lényeg, hanem a kitűzött cél teljesítése, s mindegy, hogy mennyi idő alatt. Eleinte a bizonyítási vágy, később pedig a kíváncsiság hajtotta jobban: Vajon még mindig meg tudja-e csinálni? Erre a választ idén augusztusban már megkapta, így nyugodtan várhatja a következő balatoni idényt.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play