Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Megint megcsináltam! - A csornai Balaton-átúszó vallomása

A tengeri öböl- és rendszeres Balaton-átúszó dr. Baráth Csaba már gyermekkorában megpróbált sokféle sporttevékenységet, így egyéniben és csapatban is megmérette magát. Az egyetem befejezése után váltott át az úszásra és a futásra, s mindemellett a labdajátékok különböző válfajait sem hanyagolta. A csornai ügyvéd tudomásul veszi, hogy hetven felett már nem képes a korábbi teljesítményére, de a fiataloknak mindig azt mondja, hogy először érjék meg ezt a kort, és utána próbálják csinálni.
Tisztázni kell egyvalamit: dr. Baráth Csaba esetében nem pár kilométerekről van szó, hanem napi 100, illetve afeletti távokról. Biciklivel a környéken 20 - 55 kilométert szokott kerekezni, nagyobb túrák alkalmával pedig több mint 70 km-t is teljesít. Barátaival 2006-ban Passauból tekert haza, tavaly pedig a Duna eredőjétől kisebb-nagyobb megszakításokkal 1055 km-t biciklizett Csornáig. Mivel lakóhelyén nélkülözni kell a termált, minden hét végén a pápai fürdőben ússza le a szokásos két kilométert. Nem is oly rég még kerékpárral ment át a Veszprém megyei kisvárosba. Az idei Balaton-átúszáson nem voltak ideálisak a körülmények, és a hideg vízben többször úgy érezte,  kénytelen lesz feladni, de arra a gondolatra, hogy a túloldalon várja  a lánya, újult erőre kapott. A tengerben nem árt, ha óvatosabb az ember, mert olyan áramlásba is belekerülhet az úszó, hogy szinte semmit sem halad előre. Az ügyvéd hatvan éves kora előtt érezte magát ereje teljében, és ekkor úszta le egyéni csúcsát is. Partra éréskor első dolga a tea és a szőlőcukor-bevitel. Részleges izomszakadása miatt kis időre felfüggesztette a teniszezést, de a nyáron újból elkezdhette.
Dr. Baráth Csaba az utóbbi időben összeszedett néhány sportsérülést, ezért letisztázta magában: nem a kilométerek száma a lényeg, hanem a kitűzött cél teljesítése, s mindegy, hogy mennyi idő alatt. Eleinte a bizonyítási vágy, később pedig a kíváncsiság hajtotta jobban: Vajon még mindig meg tudja-e csinálni? Erre a választ idén augusztusban már megkapta, így nyugodtan várhatja a következő balatoni idényt.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés