Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megkezdődött a csornai elkerülő építése

A csornai, illetve a rábaközi emberek által évtizedek óta várt pillanat ez a mostani – kezdte sajtótájékoztatótját Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő azért állt a kamerák kereszttűzébe, hogy bejelentese: megkezdődött az M85-ös autóút Csornát elkerülő szakaszának építése.
A csornai Fidesz az elmúlt évtizedben gyakran faggatta az embereket arról, hogy  min szeretnének változtatni, s elsősorban mire lenne szükségük. A legtöbben a csornai elkerülőt említették, ami nem véletlen, hiszen a település belvárosát rendkívül nagy átmenőforgalom terheli, mely csúcsidőszakban megközelíti a napi 20 ezer járművet – mondta a megyei útügyi biztos.
Az elkerülő építése politikai választási ígéretként 2002-ben hangzott el először országos és helyi szocialista politikusok szájából, akik 2006-ra ígérték a beruházás befejezését.
– A 2010-es kormányváltásig egyetlen kapavágás sem történt ebben az ügyben, ezért érthető, hogy a rábaköziek  türelme vészesen fogyott. Azonban a mostani kormány gyors döntéseinek köszönhetően, illetve a megrendelő, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megfeszített munkája révén az előkészítő munkálatok felgyorsultak. Ennek köszönhető, hogy ma már a kivitelezési munkákról beszélünk – mondta Gyopáros Alpár. – Nem csak a csornai elkerülő fog megépülni 2015-ig, hanem gyorsforgalmi összeköttetést kap  Csorna és Győr, illetve az M86-oson több szakaszban Csorna és Szombathely – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Már nem kell sokáig meghosszabbítani a forgalomban résztvevők legalább egy évtized óta tartó türelmi idejét, mert a helybeliek és a közlekedők hamarosan megtapasztalják, hogy a beruházás első üteme mellett megindul a második szakasz építése is, tehát 2016-ig elkészül a teljes elkerülő.

Loppert Dániel az előbbieket csupán annyival egészítette ki, hogy naponta mintegy 7500 nehézgépjármű megy át a kritikus útszakaszon. A 12,5 km hosszú, 2 x 2 sávos szakasz megépítésével létrejön a város keleti elkerülője. Az Új Széchenyi Terv keretében,  az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló beruházás nettó költsége 30 milliárd forint. A kivitelező az előkészítő munkálatok során kb. 10 km-es szervizutat is épített, hogy Farádot és Csornát mentesítse a munkálatokban részt vevő nehézgépjárművektől.
Gyopáros Alpár végül arra kérte a városban és a környékén közlekedő autósokat, hogy fokozott óvatossággal haladjanak azokon a sebességkorlátozó táblákkal megjelölt  szakaszokon, ahol a
teherszállítók lefordulnak a főútról. Beküldés dátuma: 2013. 09. 27.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play