Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megkezdődött a tavaszi felkészülés

2011-ben sikeres évet zárt az öt szakosztállyal működő kapuvári sportegyesület, amiért Dukai Tibor szerint köszönet illeti az önkormányzatot. – Odafigyelünk a sportolóinkra, és próbálunk minél több lehetőséget biztosítani nekik. Többen kritikát fogalmaztak meg az egyesülettel szemben, mert az nem használta ki a társasági adó-rendszer által kínált lehetőségeket. Miután a sportfejlesztési programot jóváhagyja a szakági szövetség, lehet keresni a támogatókat – mesélte az egyesület elnöke. Hozzátette: Sajnos Kapuváron kevés olyan vállalkozást ismer, amely támogatást tudna adni, ezért nem látták értelmét, hogy részt vegyenek a pályázaton. Az önkormányzat viszont beadta igényét az “utánpótlást szolgáló létesítmény felújítására”. Abban az esetben, ha a sportegyesület ezt szerepeltetné fejlesztési programjában, akkor az esetlegesen pályázaton nyert pénzt már semmiképp sem használhatná fel, hiszen mindegyik ugyanazt a célt szolgálja. Mivel a hatályos jogszabályok szerint évente adott a lehetőség a sporttámogatásra, jövőre lehet, hogy beadja a társasági adóval kapcsolatos igényét az egyesület – jelentette ki Dukai Tibor. Pályázati pénzből szeretnék felújítani a KSE Győri úti sporttelepén lévő kiszolgálóépület tetőzetét, és terveik közt szerepel a melegvízellátás korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, a teljes akadálymentesítés, a lelátó modernizálása, a kézilabdapálya burkolatának, valamint a kerítésnek a rendbehozatala. A teniszpálya sorsa örök visszatérő téma, de ebben a támogatási koncepcióban nem szerepel.
A focistáknak adott a feltétel arra, hogy megkezdjék tavaszi felkészülésüket, de mivel Kapuváron nem áll rendelkezésre  szabványméretű sportcsarnok, a kézilabda női és férfi szakágának játékosai nehezebben gyakorolnak. A KSE-hez tartoznak még a karatésok, a hajómodellezők, valamint a művészi torna és látványsport tagjai. Utóbbiak országos és nemzetközi színtereken  öregbítik a város hírnevét, nem is beszélve a karatésokról, akik folyamatosan jól teljesítenek. A hajómodellezők versenyzői tavaly nagyon szép eredményeket értek el. A sportegyesület a tavasz folyamán tervezi szezonnyitó közgyűlését, melyre várják a tagság véleményét.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play