Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megkezdődött a volt járásbíróság külső felújítása

Tömören megfogalmazva: azért kell korszerűsíteni a kapuvári járás életében szép időket megélt, teljes egészében belakott épületet, mert ronda és rontja a városi összképet. Egyébként a belső településrész teljes rekonstrukciója 2012 végére várható. A polgármester reméli, hogy pár hónap múlva a régi fényében tündöklő, impozáns ház áll a település Fő terén. Az itt működő szervezetek nemes célokat szolgálnak a város életében, ezért a továbbiakban is szeretnék megtartani őket - jelentette ki a felszólaló.
Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő beszédében üdvözölte a Kapuváron megvalósuló társadalmi összefogást, valamint azt, hogy hasznos célra fordítják az uniós forrásokat. A helyiek dicséretére legyen mondva, hogy törekvéseik messze az országos átlag felett vannak.
Az 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló projekthez a város is hozzájárult. A beruházás az épület külső felújítására vonatkozik: feljavítják a homlokzati részen a vakolatot, helyreállítják a lábazatot, kicserélik a nyílászárókat, megerősítik a tetőszerkezetet, valamint megoldják a vízszigetelést is. A hátsó bejáratnál akadálymentes közlekedést alakítanak ki, a második ütemben pedig nekilátnak az udvar és a környék tereprendezéséhez.


Hamarosan forgalomba kerül a rábaközi tallér, mint a soproni kékfrank mutációja.

Az ünnepséget követő sajtótájékoztatón Hutflesz Mihály, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökhelyettese  bejelentette, hogy önálló pénzeszköze lesz a Rábaköznek. Az előkészületekről tavaly televíziónk is tudósított, amelyből kiderült, hogy a jól bevált soproni kékfrank mintájára pénzhelyettesítő utalványt vezetnek be a környéken. A tapasztalatok szerint a helyi bankó gyakrabban cserél gazdát, mint a nemzeti valuta, a pénz forgási sebességének növekedése pedig tovább generálja a jövedelmezőséget. A Ha-Mi Összefogunk Európai Szövetkezettel közösen kibocsátott pénznem új lehetőségeket kínál a cafeteria (béren kívüli juttatási csomag)területén is. A mintegy hatvan település hatvanezer polgára által lakott tájegység emblematikus értékeit megjelenítő pénznem bevezetésével a helyi gazdaságélénkítésen túl a Rábaközben élők identitásának fokozása, valamint a turizmus fellendítése a cél. Február 15-ig várták a civil szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek, diákok javaslatait arra vonatkozóan, hogy mely, a térség egyediségét hangsúlyozó elemek jelenjenek meg az 500-as, 1.000-es, 2.000-es, 5.000-es, 10.000-es és 20.000-es címletekben forgalomba kerülő készpénz grafikai arculatán. A bíráló bizottság döntését legkésőbb március 15-ig teszi közzé a vidékfejlesztési egyesület honlapján, s ettől kezdve lehet szavazni a tallér megjelenéséről. Ami szinte biztos, hogy a címlet egyik oldalán valamely, a térséggel kapcsolatban álló neves személy képmása kerül nyomtatásra. Mivel a tallért a vállalkozók is használják, megjelenik a banki számlaforgalomban. A forintra egy az egyben átváltható fizetőeszköz a soproni kékfrankkal szintén konvertibilis lesz. 

 

Beküldés dátuma: 2011. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play