Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megkezdődött az aratás

Vásárosfalu határában már learatott, felszántott gabonatáblákkal  találkozhatunk. A 40 hektáron elterülő nagyon jó minőségű őszi árpával kezdődött az aratás, majd a 60-70 hektáron elterülő repcével folytatódhat, ha az időjárási körülmények engedik. A búza aratása csak ezek után kezdődhet.

A Vásárosfalut övező területek nagy részén nem csak helyiek, hanem bérlők is gazdálkodnak. Molnár Sándor polgármester maga is gazdálkodó, több földterület tulajdonosa, testközelből tapasztalja a gabonatermesztéssel és a gazdálkodással járó nehézségeket.  Igaz, a munkák már nem hasonlíthatóak össze az évtizedekkel korábban kaszával és cséplőgépekkel végzett, sok ember megfeszített munkáját igénylő aratáshoz. A folyamatosan modernizálódó gépeknek köszönhetően egyre rövidebb idő alatt, egyre nagyobb területet képesek a tulajdonosok megmunkálni. Vásárosfalunál a gabonatermés 40 mázsa per hektár körüli, és a híresztelésekkel ellentétben szerencsére az eladási ár sem alakul rosszul. A learatott gabona egy része értékesítésre kerül, de a nagy állatállománnyal rendelkező gazdáknak takarmányra is szükségük van.
A polgármester szerint megéri Magyarországon gabonatermesztéssel foglalkozni, az állattenyésztés viszont sokszor kevésbé kifizetődő. A jó eredmény eléréséhez persze szükség van szakértelemre, megfelelő műszaki, technikai háttérre és a biztos felvevőpiacra.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 22.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play