Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megkezdte munkáját az új kapuvári képviselő-testület

Azzal a szándékkal hozta létre két nagy bizottságát a kapuvári képviselő-tesület, hogy jobban igazodjon a polgármesteri hivatalban működő humán és gazdasági iroda tevékenységéhez. A városban két társadalmi megbízatású alpolgármester segíti Hámori György munkáját.

A nemrég felállt kapuvári képviselő-testület az érdemi munkához szükséges feltételek biztosításával foglalkozott első rendes ülésén. A városatyák megalakították a bizottságokat, továbbá megválasztották a működésükhöz szükséges tagságot, valamint az alpolgármestereket. Hámori Györgyöt távollétében dr. Hoffer Imre helyettesíti, Budai Imre pedig – a korábbi ciklushoz hasonlóan – a gazdasági és a városüzemeltetési teendőkkel foglalkozik. A két nagy egységet a humán és a gazdasági terület jelenti, s mellette létrehozták a vagyonnyilatkozati és összeférhetetlenséget ellenőrző, valamint a közbeszerzési bizottságokat.
– Nagyon köszönöm az „ellenzék” szavazás során tanúsított konstruktív együttműködését. Kapuvár ismét megmutatta, hogy képviselői politikai hovatartozást félretéve vesznek részt a testületi munkában – nyilatkozta televíziónknak Hámori György.
A novemberi ülésen első körben módosították a szervezeti és működési szabályzatot. Igaz, kilencven százalékban megmaradtak az eddig hatályos regulák, ezért csak az elmúlt négy esztendő tapasztalatai alapján szükséges finomításokat hajtották végre. A képviselő-testület új tagjai számíthatnak rutinosabb társaik, valamint a városháza dolgozóinak segítségére.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play